miercuri, 15 decembrie 2010

Ce face ispita?

      Te mistuie iubirea? acum e prea tarziu
      Sa crezi ca-i o papusa, de-aceea astazi scriu
      Ea nu sta-n trup, stapana a carnii si-a placerii,
      Poate in viitor tu ma vei da uitarii
      Dar trebuie-nfruntata cu spaima, ca pe-o moarte
      Cu ganduri bune si nu cu ispitele desarte?
      Caci ea, ca sa patrunda-n suflet, ti-a spart alcatuirea
      Te-a ispitit ca pe o vipera, crezand ca-i fericirea
      Ea a prefacut intr-o iubire tot launtrul tau, anume
      Ca sa incapa-acolo, cu ea, intreaga lume.

Ce este talentul?

         Un om talentat? Ce este un om talentat? Cine mai are nevoie astazi de talente?
Oportunistii nu mai cred de mult in copiii talentati, in oameni care vor sa faca ceva frumos in tara aceasta...E o utopie sa-i faci sa inteleaga ca Romania are nevoie de acesti oameni ce se perinda prin toata lumea in loc sa se simta bine acasa la ei. Tot ce se intampla astazi cu noi se va rasfrange asupra acestor copii nevinovati, talentati.
        Temeiul, dragostea, indarjirea de a face ceva frumos in viata, inseamna talent. Multi se nasc cu el, dar nu il pot folosi decat doar atat cat sunt mici, si daca nu au sprijin financiar li se pierde talentul pe parcurs. E tare greu sa lupti cu destinul. Cuvantul dat e o conventie, asa ca cine isi ia pe cap o raspundere pentru cineva, trebuie sa o duca la indeplinire. Noi nu avem lucrari incepute si lucrari neterminate; noi suntem manati din urma de timp si lucrarea noastra odata inceputa acum la anii acestia trebuie terminata intr-un timp cat mai scurt. Stiu ca lumea ne va uita repede, deoarece incercam sa dam tot, si sa luam tot. Acum trebuie sa fim modesti, dar in realitate nu exista modestie, ci doar oameni infranti. Ca sa lupti cu tine insuti, lupti acum cu toti cei din jurul tau, ca sa-ti fie un pic mai bine maine. Uneori nu te poti afirma cand te lasi in mana altora, asa ca asteapta sa-ti vie si tie randul candva...prin propriile tale puteri. Eu voi decide cat trebuie sa scriu, ce trebuie si unde trebuie sa scriu.Cuvantul scris nu se mai poate sterge cu usurinta din mintea cuiva ,care,  poate a trecut prin aceste incercari dure asemanatoare cu ale mele. Maine vom pleca din aceasta lume si poate ce am scris acum nu va mai conta nimic pentru urmasii nostri. Mitul unei lumi perfecte nu exista, asa ca omule, multumeste-te cu ce ai  agonisit pana acum.
    Problemele corect formulate acum sunt pe jumatate rezolvate. Caut o femeie de multi ani, despre care nu stiam  mai nimic ieri, iar  astazi intrezaresc chipul ei si mi-e frica sa o ating, deoarece mi-e frica sa nu dispara de tot. Exista o persoana care stie o multime de lucruri despre ea, de unde?De pe ecranul unui calculator.Administratorul acestui calculator este el, omul din umbra mea, care ma cauta cu disperare in fiecare clipa, zi, noapte, fara sa fi convenit ceva in acest sens.

De ce ne nastem oare?

 Exista mereu un semn de intrebare
 De ce pe lume noi ne nastem oare?
 Isus s-a nascut intr-o iesle de oi
 Si s-a jertfit intodeauna pentru noi.

 De ce ne nastem nu mai conteaza
 Caci guvernantilor tot nu le pasa...
 Cel din burtica ce poate sa mai zica
 Cand ei il amagesc cu o alocatie asa de mica?

     Ce mai putem sa spunem oare,
     Cand peste toate pluteste
     Un mare semn de intrebare?