Visele, aceste cai regale, cum le numea Freud, sunt prin definitie necontrolabile, la fel ca si sentimentele de dragoste. Iubesti si atat. Exista totusi o explicatie in toate. Fabricate de creerul nostru, care"macina "intr-una toate visele, gandurile de peste zi si noapte, filmele noastre personale, pot pastra mult timp o nota de mister. Cultivate in permanenta ele pot deveni realitati, sau pot ramane untr-un sdadiu latent, pentru a ne "hrani", cu tot ce viata ne-a harazit sa fie frumos.
Noi visam aproximativ 100 de minute pe noapte, spun specialistii in vise. Aceasta productie de imagini mentale are loc in faza de somn paradoxal. Visul este un proces natural, indinspensabil echilibrului psihic, chiar daca,necunoscandu-i functia"stiintific" definita, el isi mai pastreaza doza lui de mister. Procesul acesta de fabricare al viselor serveste totusi si la ceva bun...depinde insa ce se petrece ziua cu noi? Aceasta activitate transforma memoria de durata scurta in memorie de durata lunga. Nu spunem degeaba ca "noaptea poate fi un sfetnic bun".
Ne influenteaza cu ceva oare visele? Cu siguranta ca da! Traieste momentul cu adevarat..ca sa ai o viata cat mai placuta, mai palpitanta si reala. Iar un cosmar oribil, ne poate face nefericiti pentru toata ziua....Visele noastre influenteaza continutul viselor si cursul vietii cotidiene.Imbatranind o sa ne amintim mai greu toate visele, important sa ni le amintim doar pe cele frumoase.
influenteaza
” DRAGĂ CITITORULE, care-mi citești versurile, poate nu te vei plictisi ascultându-mi toate durerile și poate citindu-le măcar pentru o clipă, într-o zi îmi vei oferii a ta aripă. Să pot zbura cu tine pe vârfuri de munte, acolo unde dragostea mea se ascunde. Și-atunci ideea care va să-mi vină, reuși-va poate lângă mine să te țină. Și-abia atunci de-a pururea cu tine-n gând, găsi-voi pacea și liniștea, pe acest pămant. ” ( marianely - 07. noiembrie. 2010 )