joi, 9 iunie 2011

Cum poate fi incadrata dragostea,morala sau imorala?


In ultima vreme, viata de cuplu inregistreaza un fenomen neobisnuit:preferinta barbatilor tineri pentru femei mai in varsta ca ei si invers.
Ceea ce parea sa fie doar o moda excentrica care a devenit o "tendinta".Conform unor statistici occidentale, peste 29 la suta dintre barbati isi doresc o astfel de relatie...indiferent cat va tine? Varsta sa fie de minim 10 sau 15 ani..
Alchimia iubirii, a pasiunii, nu poate fi deslusita nici de cei mai mari psihologi stiintific.
Femeia si barbatul, cei doi poli ai unei relatii intime, amoroase, se atrag in jocul iubirii, aparent intamplator...pe calculator sau pe strada, sau?? Oare intalnirea neasteptata a celor doi, atractia irezistibila dintre ei pot fi explicate? Eu cred ca nu...Ce putem face oare noi? Sa incercam sa "deslusim vraja", raportandu-ne la ceea ce am simtit si sa intelegem fiecare din iubire, la ceea ce am simtit atunci cand ne-am indragostit? Fireste, ca la o prima perceptie, diferenta de varsta socheaza..cand vezi ca o doamna mai in varsta merge la bratul unui domn mai tanar si putin mai dragut ca ea...Ce este, ce poate fi? Sa fie vorba de dragoste adevarata?"NU"chiar un "NU"...zic eu. Noi suntem prizonierii unor norme si steriotipuri culturale, dar varsta iubirii nu reprezinta "o norma", "o cantitate"de sentimente..adunate in timp. Ea apare si dispare imediat daca cei doi nu se potrivesc..echilibrul in potrivire este cel mai important intr-o relatie de durata...si nu cantitatea sentimentelor dclansate intr-o fractiune de secunda?
De cele mai multe ori, auzim spunandu-se ca iubirea nu are varsta, si iti poti gasi sufletul pereche si la 60 de ani... de ce nu putem dicta nimic inimii?
Exista doua judecati: Prima judecata ar fi ca sta cu ea din interes, are bani, este un imatur, un copil ce-si cata o mama perduta...Oare sa fie adevarat? Am putea face un prim efort ca sa emitem si cea de a doua judecata:este un barbat tanar, matur pentru varsta lui, care si-a gasit implinirea sufleteasca alaturi de o femeie mai in varsta, ce-i poate oferi iubire si mai multa intelegere decat o adolescenta.
Iubitii mai tineri sunt mai buni pentru sanatate? Poate ca da poate ca nu, spun eu.
Dar specialistii spun ca da asta este purul adevar...deci? A fost publicat un studiu care conduce la aceasta concluzie ,studiu publicat in 2003, de profesorul Arthur Forrest de la Universitatea Wisconsin. Explicatia acestuia este urmatoarea:"Femeile raman active fizic, au o alimentatie si un regim de viata mai sanatoase." Suna incurajator...dar si te poti frige bine uneori? Acesta se poate duce cand vrea muschiul lui la alta mult mai tanara ? Parerea mea este ca intodeauna e bine sa fie o varsta amiabila intre cei doi indragostiti.