vineri, 10 decembrie 2010

Nu voi accepta ravasul tau

    Ti-am recitit ravasul, dar nu-i ravasul tau,
    Martor imi e nepoata si bunul Dumnezeu.
    Nu sunt cuvinte care, tu m-ai ura pe mine
    Vei arde tot trecutul cu spaime si rusine?

    Crezi tu ca poti cu vorbe, sa-nseli un suflet bun
    Nu stiu de ce, un inger mi te-a trimis in drum?
    Stiu ca promisiunea cea fost atunci facuta
    De tine, de mine......acuma e pierduta.

    Imi fac din orice cuget o patima adanca
    Te vei intoarce iar din valuri...esti tarmul meu de stanca.
    Si-n spatiul durerii mele te caut ne-ncetat
    Nu vreau sa pleci din viata, asa cum ai intrat!
   
   
   




   

Vine Mos Craciun

    Vine, Mos Craciun
    Vine, Mosul drag
    Sa-l primim frumos
    Ca ne bate-n prag.
  
    Saniuta-i zboara
    Peste munti si vai
    Zboara, zboara, zboara
    Numai in zvon de zurgalai.

    Vine,Mos Craciun
    Mult l-am asteptat
    Mos Craciun cel drag
    Bun si minunat.

    Brad de sarbatoare
    Noi i-am pregatit
    Mos Craciun cel drag
    Bine ai venit!

Cea mai frumoasa amintire

       A fost suficienta oare o singura intalnire? Eu ma gandesc mereu la un raspuns. In casa e acum liniste, aer curat cu miresme de brad caci in curand vom sarbatori cu totii cea mai frumoasa sarbatoare"Craciunul". Dar ce inseamna oare Craciunul? Eu cred ca nu avem voie sa uitam cea mai frumoasa amintire...care inseamna casa bunicilor, a parintilor si ulita copilariei.Sunt multi cei care nu au asemenea amintiri, deoarece locuiesc la orfelinat, pe strada, fara sa fi avut vreodata un loc sigur. Altii isi amintesc de Craciunul petrecut in strainatate, si nu stiu daca se bucura prea mult de aceasta amintire, traita doar pe moment.Traditiile petrecute cu copiii in casa parintilor mei, nu vor fi asa de usor uitate, deoarece sunt traditii romanesti pastrate cu sfintenie de toti oamenii simpli de la tara.
     A-ti aminti ceva inseamna sa readuci in prezent un fragment din trecut si sa-i poti da o nuanta noua, in conformitate cu starea ta de spirit actuala.
     Se mai intampla frecvent ca doi oameni care au trait acelasi lucru sa-l povesteasca total diferit. Din ce cauza oare? Retrospectiv, perspectiva asupra unor evenimente se poate modifica, depinde cat de influientabili suntem. Senzaria de plutire in aer, pe vremea cand eram copii nu se compara cu cea de astazi. Sentimentele au in general, un efect de intarire a memoriei, deoarece fara ele nu am avea aceste aduceri aminte. Femeile isi amintesc mult mai emotional totul, decat barbatii. La ei functioneaza mai mult faptic totul. La femei sunt activate mult mai bine ambele emisfere cerebrale, cea stanga si cea dreapta, astfel au acces mult mai bine la unele informatii din unele zone ascunse. Femeile,in general sunt dispuse mereu sa poveastesca de trecut, scotand in evidenta de ce mai multe ori doar amintirile neplacute. Pe cele placute le pastreaza intr-un seif care il mai deschid dn cand in cand, doar pentru amuzament. Este un lucru placut sufletului sa-ti amintesti ca a existat cineva in viata ta, care nu ti-a dorit raul, nu te-a lovit, nu te-a huiduit, nu te-a mustrat, pentru orice fleac. Sa ne imaginam neuronii ca pe niste copaci: steresul negativ omoara ramificatiile neuronale si pomul ramane golas. Stresul pozitiv ajuta copacul, prin crengile noi ce-i apar in timp.Tot ceea ce face bine trupului si sufletului este ca un balsam pentru creerul nostru si pentru o memorie buna. E suficienta o adiere, o mireasma, un gand bun , pentru ca sufletul nostru sa poata renaste din propria cenusa. Iar daca acum afara e iarna , amintirile noastre se transforma in CRACIUN.