marți, 23 noiembrie 2010

Suflet din sufletul meu

          
           Fiecărui suflet de pe pământ, D-zeu i-a hărăzit un alt suflet blând și bun...eu cred că l-am găsit, deși nu sunt sigură dacă acest suflet nu este pentru mine decât o lume ascunsă... Toți vorbim despre cum ar trebui să ne comportăm unii cu altii, despre copiii noștri, despre iluzii și deziluzii, despre inimi frânte și suflete pierdute, dar realitatea este mult mai dură decât ne-am imagina noi.
           Uneori simți cum puterea divină se joacă cu sufletele acestea pierdute în Univers și nu știi dacă mai poți avea vreo încredere în clipa de față. Cei care sunt cu deosebire nepăsători față de propria lor fericire, rareori sunt prea atenți față de aceea a altora. Dar într-o zi fiecare își va primi răsplata pentru fapta lor bună sau rea.
           Noi știm că prin educație omul poate evolua în mai bine, dar ce ne facem cu cei care se complac în continuare în aceeași postură ? Acești oameni nu vor recunoaște niciodată defectele mici decât pentru a convinge pe alții că ei nu au defecte așa de mari. Omul crede de multe ori că se conduce, dar de fapt, este condus și atunci când crede că tinde către o țintă, inima il atrage pe nesimțite spre alta.

       



Mădălina Manole - Suflet Gol




         ,, Putem număra stele de pe cer din nebunie ori din plictiseală. Uneori, din ambele motive. Însa, de cele mai multe ori, uităm să ne numărăm și pe noi… singura stea… singura planetă, singurul soare care contează ! 
        … Privim Universul cu o ciudată neîncredere, de parcă nu am putea concepe că mai există și alte lumi, și alte realități, și alte locuri în care alte forme de oameni iubesc, urăsc, ucid, trăiesc…  Astfel că realitatea ne izbește necontenit cu partea ei ascunsă în umbră: Ceea ce nu vedem, ne vede. Ceea ce nu simțim, ne simte. Ceea ce nu ne lipsește, ne aparține.
            Treptat, însă, lucruri pe care nu le vedem, devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obișnuiți să le avem, începem să le simțim lipsa. Natura noastră ne spune că omul este un sistem dinamic în care o infinitate de lucruri pe care le avem face schimb de materie și spirit, cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. Atât timp cât va exista un echilibru în acest sistem va exista și armonie.
           Însă omul este o ființă haotică ce va tinde să-și asume rolul cunoașterii și va claca în fața noilor infinituri de necunoaștere pe care le va întrezări. "
           
                                                                                      ( Octavian Paler )


    ASEMĂNARE


 
          În mine, în tine și-n el
          Inima bate, cântă și plânge la fel.
          Cântă din clipa cand te-am cunoscut,
          Fără să-i pese de cea care ne-a născut.

                         Când plângem  odată cu ploaia
                         Ne-nchidem cu cheia odaiaș
                         Când plângem odată cu vântul
                         Se ducea pe veci legământul.

           Asemănare fără s-avem habar,
           Împreună  am băut din același pahar
           Și mâncăm împreun aceeași pâine
           Fără să știm ce ne aduce, ziua de mâine.

 
 NU  ȘI  DA

      
                       ” Nu și Da ”     
 
      Două cuvinte ce sunt rostite
      De oameni în fiecare zi,
      Așa că două suflete pereche
      Ce într-o zi se vor despărți…
                       
                        “ Nu și Da ”
                        
                        Două cuvinte ce nu se vor uita
                        Așa a fost să fie toată viața mea.
                        Două cuvinte completându-se,
                        Două suflete acum despărțindu-se..
                                        
                         Nu și Da ”
                                    
       Tot ce a fost s-a terminat așa
       Cu aceste două cuvinte ” nu și da ”,
       Nu pot să știu de ce și nu pot uita,
       Cât tărăboi a fost în viața mea.

                        Poezia și muzica
                        Au fost mereu în sufletul meu,
                        Ele mi-au salvat viața,
                        Atunci când mi-a fost greu.


O prăjitură delicioasă cu mere

   


 Igrediente:
  • 4 ouă, 200g faină, 200g zahăr, o ceșcuță ulei, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 1 linguriță oțet , 2 pliculețe zahăr vanilat, 2 kg mere, 1 linguriță scorțișoară, 50 g margarină.
      Preparare:
    1.Separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă cu sarea, pui treptat 100 g zahăr și continui să bați până se face ca o bezea, adică se întărește puțin. Freci apoi gălbenușurile cu 50 g zahăr, adaugi uleiul, praful de copt stins cu oțet sau lapte și un plic de zahăr vanilinat. Adaugi albușurile, apoi făina în ploaie, amestecând totul de jos în sus.
    2.Împarți compoziția în două și în jumătate încorporezi cacaua. Ungi o tavă de copt cu ulei și o tapetezi cu făină sau pui hartie pergament și așezi compoziția albă acolo. Aragazul să fie preîncălzit și lași să se coacă pe jumătate , 20 minute, după care scoți tava și așezi compozțtia de mere călite.
   3. Umplutura de mere: cureți merele, le razi și le calești cu margarina, zahărul rămas și scortișoara, până scade toată zeama.
   4.După ce scoți tava din cuptor, întinzi repede pasta de mere, torni cealaltă compoziție maro, pe care o întepi din loc în loc cu furculița. Dai din nou prajitura la cuptor, 30-35 minute. O scoți apoi și o pudrezi cu zahăr cât e calduță și o tai romburi după ce se racește.

       VA DORESC POFTĂ BUNĂ !



Informatie importanta

       Caracteristica prostiei este ca vede intodeauna defectele altora, dar le uita pe ale ei.(CICERO)

        Pentru anul 2011 va uram toate cele bune, multa sanatate, fericire si multe bucurii de la ai vostri dragi copii sau de la persoanele pe care stiti sa le respectati.Luati viata asa cum este ea si nu incercati sa faceti voi prea multe schimbari..deoarece este ca o mare aventura care ne incita si ne pune la incercare pe fiecare!Dintr-o aventura veti castiga doar placerea de moment si putina bucurie. Cautati sa va feriti de caderile in prapastie...sa nu adormiti pe culmile sale!!...se poate cadea in orice moment de acolo..deci fiti atenti ce faceti  cu viata voastra!!!!!!!!!!!