luni, 11 iulie 2011

De ce se rujeaza femeile?

Discutam intr-o zi cu un prieten drag despre rujul femeilor. Si vreau sa va fac aceasta destainuire si d-tra doamnelor.
Rujul este un accesoriu important din trusa unei femei..chiar daca pe parcursul zilei ea il inghite, fara sa stie cat este de daunator..?
Este un simbol al sexualitatii, senzualitatii si erotismului spunem noi femeile...dar barbatii au alta parere.
Prima utilizare a rujului ete localizata pe teritoriul Mesopotamiei, acum 5000 de ani. Era considerat o arma de seductie impotriva barbatilor. Astfel, in ceara de albine colorata erau amestecate pietre semipretioase fin macinate, care dadeau o stralucire aparte buzelor.
Totusi, rujul ca ritual de frumusete a fost folosit inca de pe timpul Cleopatrei, dar cu o diferenta foarte mare de componente. Pe atunci rujul era compus din prafuri destul de toxice precum plumbul sau arsenicul. Era o compozitie foarte periculoasa, mai ales pentru cei care sarutau aceste buze. Un ruj ideal trebuie sa contina ceramide, care sunt hidratante, vitaminizante.
Acest instrument de cucerit un barbat a devenit popular in timpul reginei Elisabeta I, A angliei, care a si lansat moda tenului alb, pudrat excesiv, si a buzelor rosii, carnale. Utilizarea rujului de catre femeile de rand a cunoscut si perioade de interdictie. In Evul Mediu , Inchizitia pedepsea, folosirea lui, deoarece era considerat ca fiind obiect al diavolului. In perioada Revolutiei Franceze, numai doamnele de moravuri usoare il foloseau fara a fi privite acuzator de catre barbatii ca si ele.
Exisa mai multe categorii de rujuri. O prima categorie le inglobeaza pe cele clasice, denumite rujuri de poseta. Sunt prezente sub forma unui baton solid. Altele se caracterizeaza prin faptul ca nu raman pe obiectele cu care au contact si sunt mult mai uscate datorita unui continut de pudra care mareste aderenta la buze. Aceste rujuri se prezinta sub forma de stik sau creion de lemn ce se ascute. Rujurile lichide sunt mai putin grase si rezista foarte bine pe buze. Se pot ambala sub forma de stik-uri care au un aplicator. Rujurile de funtiune indeplinesc un anumit rol si ajuta la creearea unor efecte speciale precum volumul suplimentar sau luciul sporit.
Rujurile de tratament reprezinta o alta categorie ce contin ingrediente de tratament precum vitaplexul, melanina, alfaceramidele, extract de musetel, aloe vera sau ulei de cocos. Nu in ultimul rand rujurile profesionale se caracterizeaza prin agenti puternci de rezistenta si pigmenti tari.
Culoarea rujului trebuie aleasa in functie de forma si marimea buzelor, cat si de ocazia pentru care ese folosit sau in functie de forma si marimea buzelor, cat si de ocazia pentru care este folosit sau in functie de restul machiajului.
Rujurile de zi au culori blande:bej, roz-bej, roz-caisa, carmin sau macro-aluna. Ele pot fi usor lucioase si sidefate. In ceea e priveste rujurile de seara sau alte ocazii, acestea pot avea culori agresive..precum rosu intens, grena, argntiu, auriu, dar cu mult sidef, gloss si sclipici.
Parerea mea este sa nu foloiti nici un fel de ruj ,deoarece toate sunt cancerigene...si poti fi o femeie frumoasa si fara aceste rujuri destul de scumpe. Luati si consumati fructe din plin , in aceasta perioada si veti vedea ca buzele nu vor mai avea nevoie de o alta stralucire....si asa barbatilor nu le plac femeile ce se rujeaza in fiecare zi. La fel si cu cremele de tot soiul? Aplicati o masca din fructe sau branza de vaci si veti vedea ca tenul d-tra capata o alta straluire.

Fidelitatea este un accident?


Toata lumea si-l doreste...dar nu cred ca este cineva ca mine..sa reziste atat de mult...in urma unui astfel de esec. Cine poate fi de vina cand cineva insala? Exista o gena a infidelitatii?
Daca e scrisa in gena de ce doare atat de tare infidelitatea?
Conform studiilor de antropologie, stramosii nostri din epoca de piatra, de pilda, rezistau bine impreuna, vreme de cinci ani. Dupa care, copiii treceau peste ce fusese mai greu, astfel ca parintii isi cautau alti parteneri. Pe de alta parte, in civilizatia noastra, problema supravetuirii nu se mai pune. Dar instinctul functioneaza ca intodeauna: un parfum, un semnal erotic, un telefon si gata hormonii au si luat-o razna. Apropo de hormoni:din cercetarile efectuate rezulta ca femeile sunt mult mai dispuse la aventuri in perioada ovulatiei.. Cine este femeie stie...cine nu, sa-si schimbe sexul ca sa vada.
Nu este vorba doar de teama de a-ti pierde partenerul iubit, ci de a pierde sentimentul de "acasa", cuibul, ocrotirea care exista in cuplu si care exista in cuplu si care conteaza, uneori, mai mult decat dragostea. Cu cat e mai complexa lumea si mai agitata, cu atat este mai puternica dorinta gasirii unei zone protectoare, a unui loc in care sa ne simtim ocrotiti. In bratele partenerului, in familie sau intre prieteni. Si daca intr-o buna zi partenerul iese din joc, acest fapt declanseaza o panica uriasa. Cuibul gol este una dintre cele mai puternice imagini ale suferintei.
IUBIREA SI SEXUALITATEA SE POT SEPARA?
Eu cred ca da..au existat cateva incercari, exemplu la sfarsitul anilor 60, cand s-a proclamat iubirea libera, doar ca ele nu prea au functionat...si intr-o buna zi, vechile promsiuni de dragoste si credinta eterna au revenit la normal si odata cu ele, sentimentele ranite "Franturi de suflet ranit"-un amalgam de sentimente ciudate pe acest blog neinteresant, pentru unii care nu mai cred in dragoste.
Omul este mult mai mult decat suma genelor, hormonilor si instinctelor sale. El are constiinta, un suflet, gandire, deci este capabil de sentimente profunde si de o gandire logica. Si, de aceea, sexualitatea fara dragoste este doar o injosire in fata lui D-zeu, o anticamera murdara a adevaratei iubiri.
Barbatii fac mult mai usor separatia dintre sexualitate si iubire, decat femeile. La infidelii notorii, in spatele faptelor se afla un deficit de fixare sentimentala, o cerebralitate erotica sau o defectiune nereparata in relatia de cuplu. Unii barbati si-au redus toate trairile emotionale la sexualitate si se simt vii doar in ea.
La femei, este oarecum altfel. Majoritatea lor au o viata sexuala implinita, doar cu barbatul cel iubesc profund. Multe esecuri erotice sunt trecute cu vederea pentru ca prezenta iubirii adevarate le da femeilor o senzatie de contopire cosmica. Asa se explica si de ce femeile infidele gasesc o explicatie diferita de cea a barbatilor, pentru care adulterul este doar un accident:"Chiar l-am iubit"'.