luni, 11 iulie 2011

Fidelitatea este un accident?


Toata lumea si-l doreste...dar nu cred ca este cineva ca mine..sa reziste atat de mult...in urma unui astfel de esec. Cine poate fi de vina cand cineva insala? Exista o gena a infidelitatii?
Daca e scrisa in gena de ce doare atat de tare infidelitatea?
Conform studiilor de antropologie, stramosii nostri din epoca de piatra, de pilda, rezistau bine impreuna, vreme de cinci ani. Dupa care, copiii treceau peste ce fusese mai greu, astfel ca parintii isi cautau alti parteneri. Pe de alta parte, in civilizatia noastra, problema supravetuirii nu se mai pune. Dar instinctul functioneaza ca intodeauna: un parfum, un semnal erotic, un telefon si gata hormonii au si luat-o razna. Apropo de hormoni:din cercetarile efectuate rezulta ca femeile sunt mult mai dispuse la aventuri in perioada ovulatiei.. Cine este femeie stie...cine nu, sa-si schimbe sexul ca sa vada.
Nu este vorba doar de teama de a-ti pierde partenerul iubit, ci de a pierde sentimentul de "acasa", cuibul, ocrotirea care exista in cuplu si care exista in cuplu si care conteaza, uneori, mai mult decat dragostea. Cu cat e mai complexa lumea si mai agitata, cu atat este mai puternica dorinta gasirii unei zone protectoare, a unui loc in care sa ne simtim ocrotiti. In bratele partenerului, in familie sau intre prieteni. Si daca intr-o buna zi partenerul iese din joc, acest fapt declanseaza o panica uriasa. Cuibul gol este una dintre cele mai puternice imagini ale suferintei.
IUBIREA SI SEXUALITATEA SE POT SEPARA?
Eu cred ca da..au existat cateva incercari, exemplu la sfarsitul anilor 60, cand s-a proclamat iubirea libera, doar ca ele nu prea au functionat...si intr-o buna zi, vechile promsiuni de dragoste si credinta eterna au revenit la normal si odata cu ele, sentimentele ranite "Franturi de suflet ranit"-un amalgam de sentimente ciudate pe acest blog neinteresant, pentru unii care nu mai cred in dragoste.
Omul este mult mai mult decat suma genelor, hormonilor si instinctelor sale. El are constiinta, un suflet, gandire, deci este capabil de sentimente profunde si de o gandire logica. Si, de aceea, sexualitatea fara dragoste este doar o injosire in fata lui D-zeu, o anticamera murdara a adevaratei iubiri.
Barbatii fac mult mai usor separatia dintre sexualitate si iubire, decat femeile. La infidelii notorii, in spatele faptelor se afla un deficit de fixare sentimentala, o cerebralitate erotica sau o defectiune nereparata in relatia de cuplu. Unii barbati si-au redus toate trairile emotionale la sexualitate si se simt vii doar in ea.
La femei, este oarecum altfel. Majoritatea lor au o viata sexuala implinita, doar cu barbatul cel iubesc profund. Multe esecuri erotice sunt trecute cu vederea pentru ca prezenta iubirii adevarate le da femeilor o senzatie de contopire cosmica. Asa se explica si de ce femeile infidele gasesc o explicatie diferita de cea a barbatilor, pentru care adulterul este doar un accident:"Chiar l-am iubit"'.

Niciun comentariu: