luni, 11 iulie 2011

De ce se rujeaza femeile?

Discutam intr-o zi cu un prieten drag despre rujul femeilor. Si vreau sa va fac aceasta destainuire si d-tra doamnelor.
Rujul este un accesoriu important din trusa unei femei..chiar daca pe parcursul zilei ea il inghite, fara sa stie cat este de daunator..?
Este un simbol al sexualitatii, senzualitatii si erotismului spunem noi femeile...dar barbatii au alta parere.
Prima utilizare a rujului ete localizata pe teritoriul Mesopotamiei, acum 5000 de ani. Era considerat o arma de seductie impotriva barbatilor. Astfel, in ceara de albine colorata erau amestecate pietre semipretioase fin macinate, care dadeau o stralucire aparte buzelor.
Totusi, rujul ca ritual de frumusete a fost folosit inca de pe timpul Cleopatrei, dar cu o diferenta foarte mare de componente. Pe atunci rujul era compus din prafuri destul de toxice precum plumbul sau arsenicul. Era o compozitie foarte periculoasa, mai ales pentru cei care sarutau aceste buze. Un ruj ideal trebuie sa contina ceramide, care sunt hidratante, vitaminizante.
Acest instrument de cucerit un barbat a devenit popular in timpul reginei Elisabeta I, A angliei, care a si lansat moda tenului alb, pudrat excesiv, si a buzelor rosii, carnale. Utilizarea rujului de catre femeile de rand a cunoscut si perioade de interdictie. In Evul Mediu , Inchizitia pedepsea, folosirea lui, deoarece era considerat ca fiind obiect al diavolului. In perioada Revolutiei Franceze, numai doamnele de moravuri usoare il foloseau fara a fi privite acuzator de catre barbatii ca si ele.
Exisa mai multe categorii de rujuri. O prima categorie le inglobeaza pe cele clasice, denumite rujuri de poseta. Sunt prezente sub forma unui baton solid. Altele se caracterizeaza prin faptul ca nu raman pe obiectele cu care au contact si sunt mult mai uscate datorita unui continut de pudra care mareste aderenta la buze. Aceste rujuri se prezinta sub forma de stik sau creion de lemn ce se ascute. Rujurile lichide sunt mai putin grase si rezista foarte bine pe buze. Se pot ambala sub forma de stik-uri care au un aplicator. Rujurile de funtiune indeplinesc un anumit rol si ajuta la creearea unor efecte speciale precum volumul suplimentar sau luciul sporit.
Rujurile de tratament reprezinta o alta categorie ce contin ingrediente de tratament precum vitaplexul, melanina, alfaceramidele, extract de musetel, aloe vera sau ulei de cocos. Nu in ultimul rand rujurile profesionale se caracterizeaza prin agenti puternci de rezistenta si pigmenti tari.
Culoarea rujului trebuie aleasa in functie de forma si marimea buzelor, cat si de ocazia pentru care ese folosit sau in functie de forma si marimea buzelor, cat si de ocazia pentru care este folosit sau in functie de restul machiajului.
Rujurile de zi au culori blande:bej, roz-bej, roz-caisa, carmin sau macro-aluna. Ele pot fi usor lucioase si sidefate. In ceea e priveste rujurile de seara sau alte ocazii, acestea pot avea culori agresive..precum rosu intens, grena, argntiu, auriu, dar cu mult sidef, gloss si sclipici.
Parerea mea este sa nu foloiti nici un fel de ruj ,deoarece toate sunt cancerigene...si poti fi o femeie frumoasa si fara aceste rujuri destul de scumpe. Luati si consumati fructe din plin , in aceasta perioada si veti vedea ca buzele nu vor mai avea nevoie de o alta stralucire....si asa barbatilor nu le plac femeile ce se rujeaza in fiecare zi. La fel si cu cremele de tot soiul? Aplicati o masca din fructe sau branza de vaci si veti vedea ca tenul d-tra capata o alta straluire.

Niciun comentariu: