sâmbătă, 14 mai 2011

Unui om cu suflet bun

Oamenii vorbesc despre tot felul de lucruri; mai bune sau mai putin bune. Nu pot sa stiu ce fel de femeie sunt eu? Unii spun ca sunt o femeie tare dificila si complicata...dar nu fara suflet ca altele...acest lucru este cel mai important...desi cineva mi-a spus ca nu are ce face cu sufletul meu. Nu pot vorbi mai multe despre mine, dar pot sa spun din inima ca sunt o femeie destul de puternica, ca sa pot trece peste toate necazurile, fara sa ma abat de la ceea ce-am promis unui om cu suflet bun. Am indurat destule eu de la viata si nu vreau acum sa mai amarasc un alt om, care mi-a intins o mana calda si care spera sa fie impreuna cu mine.
Am vrut sa fiu o femeie libera, si aceasta dorinta mi s-a implinit anul acesta. De-a lungul anilor m-am intretinut din munca mea castigata cu sudoarea fruntii mele si poate am intretinut si alte persoane din putinul meu castigat. E drept ca noi cei din invatamant am castigat dintodeauna cel mai putin ...astazi am ajuns patura cea mai saraca a societatii dintre bugetari...dar nu voi dispera?
Nu voi sti care imi va fi soarta in viitor, dar vreau sa fac o schimbare in viata mea...desi este foarte tarziu. El, cel cu care am petrecut cativa ani impreuna, va trebui sa accepte situatia. Sufletului nu-i mai poti dicta tu, cel care nu m-ai respectat, nu m-ai ajutat si nu m-ai iubit cu adevarat. Nici o femeie fericita si sanatoasa nu ar face aceasata schimbare doar de dragul unei schimbari. Ceva a fost putred de mult timp si nu s-a mai putut repara nimic .
-Te simti un om terminat?
-Da, poate, asa este, recunosc, si e foarte neplacut acest moment din viata unui om, dar nu-i nimic imposibil de realizat. Ceea ce trebuie sa fac acum este sa o iau din nou de la capat..chiar daca acest capat nu poate fi sigur..., dar ce e sigur in viata aceasta?
Poate toate incheieturile imi sunt uzate de tot si am mari dureri, dar nu ma plang nimanui..fac tot posibilul sa fericesc pe altii, asa cum a incercat sa faca acest suflet bun cu mine. Nu pot decat sa-i multumesc ca exista si ca spera ca nu-l voi dezamagi...
"Cat esti de puternic!"