” DRAGĂ CITITORULE, care-mi citești versurile, poate nu te vei plictisi ascultându-mi toate durerile și poate citindu-le măcar pentru o clipă, într-o zi îmi vei oferii a ta aripă. Să pot zbura cu tine pe vârfuri de munte, acolo unde dragostea mea se ascunde. Și-atunci ideea care va să-mi vină, reuși-va poate lângă mine să te țină. Și-abia atunci de-a pururea cu tine-n gând, găsi-voi pacea și liniștea, pe acest pămant. ” ( marianely - 07. noiembrie. 2010 )
sâmbătă, 16 iulie 2011
O picatura de cultura
O lectura in fiacare zi de maximum 2-3 ore, te face mult mai fericit si mai inteligent. O lectura nu este obligatorie, nu trebuie impusa cuiva cu forta, dar cel care doreste sa inteleaga acest lucru, inseamna o picatura de cultura acumulata in timp.
Interesant sa afli cum evolueza un scriitor. Pentru mine ca individ , cheia de a lectura ceva, nu inseamna o povara. Scriitorul aglomereaza mai multe cazuri, mai multe enigme morale sau psihologice, pe care le analizeaza, carora le descopera necunoscutele pentru a le gasi intr-un final rezolvarea. Intreaga scriere este gandita ca o demonstratie pentru toti tinerii care isi risipesc, intr-un fel sau altul, tineretea fara s-o stie cum?
Te intereseaza o scena care s-a petrecut in anul 2011, intr-o zi senina, pe varful unui munte?(...)Chemarea catre cineva drag, m-a dus catre acele locuri minunate. Poate o sa aflati totul, dintr-o carte ce va aparea in viitor.
"Stai linistita pana ai sa simti un vant care sufla asupra ta: atunci sa ridici fruntea si sa zici: oare intereseaza realitatea fenomenelor pe cineva, oare stimuleaza spiritul?"
Intr-o zi o sa gasesc solutia si scopul dorit va fi atins. Socurile la care suntem supusi din pricina pierderii sanatatii si echilibrului sufletesc, supuse unei continue agresiuni a mediului, fara sa contientizam macar ce ni se intampla,nu sunt ele oare cauza unor mari tulburari in comportamentul omului de azi?
De fapt, descoperirea subiectului unei carti nu poate fi decat realitatea vietii izvorata din sufletele personajelor. Adevarata solutie va aparea odata cu gasirea a aceea ce prozatorul va numi "tema povestitorului", adica a unei teme morale consubstantiala scrierii si care sa secondeze discursul fiecarui personaj in parte.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)