luni, 28 martie 2011

Suferinte planificate de catre cei de sus

Toata lumea pretinde ca traieste intr-un stat democratic unde Legislativul este reprezentat de alesii nostri. Dar stim cum suntem luati in seama de catre acestia. Pe toate posturile nu vezi decat doar harmalaie, suntem bombardati cu tot felul de legi, ce nu se respecta nici macar cat se respectau inainte de 1989. Oare pana cand aceasta injosire? Asumarea momentului este cea pe Codul Muncii, denumit pe buna dreptate "Codul sclaviei moderne".
Sindicatele, patronatele, angajatii, interventiile tumultoase ale strazii, personalitati pregatite in domeniu incearca in zadar sa aduca pe drumul cel bun niste indivizi care au alunecat demult timp pe o panta gresita. Asa cum se intampla si in unele familii, ce ajung in pragul batranetii prin tribunale. Cu acesti oameni nu se poate continua decat politica dialogului surd.
Cine-i mai poate apara oare pe acesti angajati, daca pana si reprezentantul acestora este numit de angajatori? Dispar contractele de munca si cartile de munca. Oare de ce? Sa nu mai aiba nimeni nici o raspundere in fata celor ce au prestat pana acum o munca cinstita.O sa ne luptam in continuare doar cu morile de vant, deoarece pe Sorin Ovidiu Vantu il doare undeva de tara aceasta. Daca ar fi fost trasi la raspundere toti cei care s-au apucat de jefuit aceasta tara, de pe vremea lui Iliescu...poate se putea salva ceva din ceea ce s-a construit pe vremea raposatului. Fiecare si-a vazut de furtisaguri cat mai mari si acum sufera tot poporul...este normal?
Problema lipsei este trambitata tocmai de acesti jefuitori, ce continua cu disponibilizarile si comasarea tuturor institutiilor. Dar pe ale lor le lasa neatinse, precum sunt salariile lor. Ei sunt in legalitate perfecta, numai noi sclavii suntem in ilegalitate.
Se exploreaza tot mai mult ideea investitorilor straini, care vor veni ca hunii si tatarii sa devasteze si ultima bucatica de pamant din tara aceasta.
Cui sa ne mai plangem? Suntem noi romanii adevarti de alta data?
Cine stie ce hoarde straine care stau la panda vor navali protejati de noua lege, pusi doar pe capatuiala in tara noastra. Inca mai suntem pusi sub amenintarea iataganelor de la "Ïnalta Poarta" sau a turlei tancului de la Kremlin indreptata amenintator de pe vremea lui CEAUSESCU. Cei de sus nu-si vor amesteca niciodata vaietele cu ale celor de jos. Aceasta strategie
aplicata noua romanilor de rand, a fost de mult timp clocita in mintea lor, dar noi credeam ca va fi numai bine, cu acest guvern in frunte....
A luat-o metodic-disponibilizari, taieri de salarii, Legea Educatiei, Legea Pensiilor, acum Codul Muncii si ce mai urmeaza?
Daca mergem la medic sa stim de unde ni se trag toate durerile, si cel mai bine ar fi, sa ne ducem la biserica,fiindca tot s-au construit multe , si de acolo in mormant ca ne va fi cel mai bine...
Eu as zice ca cel mai bine ar fi ,sa ne spunem in gand rugaciunea pe care o repetam si inainte de 89, in casuta noastra, caci suntem un popor al tuturor suferintelor ,un popor puternc, sanatos, viguros, ce nu mai avem nevoie de medici, intelectuali, muncitori harnici si cinstiti.
Bietii oameni dezamagiti pleaca spre alte orizonturi, simtindu-se straini in propria lor tara. Acolo legile nu pot fi asa de strambe ca la noi..tot mai raman cu ceva prin buzunarele lor goale.
De ce-i cauta altii oare ca pe "iarba de leac"?
Oare scoala romaneasca a scos numai "tampiti"?
Ce va scoate de acum incolo, cu salariile mizerabile ce ni se asigura?