vineri, 6 mai 2011

Responsabili pentru toate

Prin expierenta iubirii active, straduiti-va din rasputeri sa-l iubiti pe aproapele vostru in mod activ si fara incetare. Cu cat veti iubi mai mult, cu atat veti fi mai convinsa de existenta lui Dumnezeu si de nemurirea sufletului tau. Numai prin faptul ca va imaginati doar aceste lucruri si nu altceva este bine si este un pas inainte. Astfel veti reusi sa fiti admirati si apreciati de catre cei din jur.Toti vor simti aceasta mare minunatie din interiorul vostru si vor putea comunica cu voi mult mai usor.
- Da, as fi putut poate sa raman in continuare doar o stana de piatra, deoarece nu mai credeam nici in mine...dar m-as fi sufocat. Aceasta descatusare, prin iubirea activa a sufletului, m-a facut sa ma trezesc la realitate dintr-un somn hibernal. Aceasta problema ma chinuia de mult timp si abia acum am reusit s-o rezolv...poate nu in totalitate, dar e un pas inainte si nu inapoi. Inchid ochii si ma intreb: as putea  oare pentru multa vreme sa pastrez aceasta stare? Si daca bolnavul ale carui rani tu le curati nu isi va exprima in aceeasi clipa recunostinta lui, ci dimpotriva va incepe sa te chinuiasca cu capriciile lui, fara sa te respecte si nici macar sa remarce spiritul tau de sacrificiu si daca va incepe sa te injure, sa-ti porunceasca in mod vulgar, atunci ce se va intampla cu sufletul tau aprig de iubire? Va mai continua iubirea ta ? Cred ca am ajuns la o concluzie care m-a facut sa ma cutremur: daca exista ceva care sa raceasca iubirea mea activa fata de omenire e doar nerecunostinta. Pe scurt, vreau sa lucrez cu plata, am pretentia sa ma plateasca imediat, adica vreau laude si ceva in schimb pentru iubirea mea. ALTFEL NU SUNT IN STARE SA IUBESC PE NIMENI CU ADEVARAT!
CINE ESTE OARE APROAPELE MEU?
E BINE SA FACI BINELE FARA OPRIRE?
SA-TI AMINTESTI INTODEAUNA CA NU POTI FI NICIODATA JUDECATORUL ALTUIA!
NU CAUTA NICIODATA SA-TI CLADESTI FERICIREA PE NEFERICIREA ALTUIA!
CATA RECUNOSTINTA POATE FI IN SUFLETUL UNUI OM?
SA NU BARFESTI NICIODATA  PE CEL AFLAT IN SUFERINTA..CI TRAIESTE ALATURI DE EL, PANA SE VINDECA.
GANDIREA NOASTRA SE MISCA PE BAZA CRITERIILOR LUMII.
ATITUDINEA NOASTRA FATA DE CEILALTI OAMENI TREBUIE SA FIE MULT MAI INGADUITOARE..
DE CE SE LUPTA OMUL UNUL CONTRA CELUILALT?
DE CE CAND CEVA NU-I MAI CONVINE, CAUTA SA SE RETRAGA?
JUDECATA APROAPELUI A DEVENIT PENTRU UNII CEL MAI MARE PACAT.
CINE POATE DORMI BINE DACA NU ESTE IUBIT?
FA-TE PARTAS SUFERINTELOR TUTUROR, SI DOAR ASA VEI INTELEGE CE-I SUFERINTA!
SA TE BUCURI LANGA CEI CE SE BUCURA, VEI AFLA CE-I FERICIREA!
- Spuneti adevarul si numai adevarul, astfel veti putea scapa de prejudecati si veti constata ca aveti o inima  buna. Si daca in cotinuare nu veti reusi sa fiti fericita, sa va amintiti intodeauna ca va gasiti pe drumul ce bun si sa va straduiti a nu va abate de la el. Cel mai important pe lume este sa fii fericit si sa poti face fericita si un alt suflet. Supravegheati-va minciuna si luati aminte la ea in orice ceas si in orice clipa. Feriti-va, de asemenea, sa -i suparati pe altii prin minciunile voastre. Nu va speriati niciodata de dumneavoastra atunci cand indrazniti sa cautati iubirea, e unica salvare a vietii de la moarte. Iubirea activa este ceva mult mai mult decat trairea conjugala ,, CEVA ADMIRABIL!".


IUBIREA VISATOARE-este o altfel de iubire, care inceteaza imediat dupa succese imediate.
Prin iubirea activa, inveti cu adevarat sa daruiesti celuilalt tot ce ai mai bun in tine, mai frumos. Aceasta iubire are nevoie de stapanire de sine, incredere reciproca, perseverenta si pentru unele persoane este ca o adevarata stiinta. Si va zic acum voua, chiar daca speranta va este spulberata..ai incredere ca iubirea va veni. Credeti ca straduintele d-tra nu vor fi in zadar...chiar daca scopul nu vi l-ati atins imediat, ci dimpotriva v-ati abatut de la el, exact in acel moment va spun va veti atinge scopul si veti simti asupra voastra toata puterea.