miercuri, 17 august 2011

Ce pot sa fac, daca si vanatorul din poveste, intr-o zi ma paraseste?




Poate intr-o zi va veni si ziua aceasta, eu ca femeie ce pot face?
Sa urlu ca o lupoica? Sa ma cunoasca toata omenirea? Sau sa tac sa ma auda doar lupul din aceasta poveste? Vanatorul cel iscusit s-ar putea sa-si gaseasca intr-o zi o alta SCUFITA ROSIE...sau verde, albastra...dracul stie ce-i mai trece prin cap? Eu cu ce ma aleg? Doar cu ponoasele?
Mi-am facut asa un calcul in noaptea aceasta...si ce ar fi sa ma intorc inapoi la lupul din aceasta poveste trista...oare ma mai primeste oameni buni? Acum este cu cineva...ce tare il mai papa de bani...eu nu am fost buna ca-i aduceam in casa toti banii, si-i acopeream toate datoriile.... oare ce sa fac?
Incotr-o voi apuca? Am sa patesc ca buburuza cea mica cu puncte negre. Incotr-o voi zbura, acolo m-oi si marita. Stau si ma intreb , cine oare ma va mai lua?
Eu cred asa...ca atunci cand tu stii ca ai fot vinovata doar un pic, celalalt ar trebui sa vina cu ochii plini de lacrimi si rugaminti sa-si ceara iertare de la tine...dar acest lucru nu s-a intamplat...ci doar a promis ca o sa se schimbe...si?voi stiti ca lupul isi schimba parul dar naravul ba?
Mai bine singura decat cu tine imi zic eu...deoarece cand ajungi sa-ti insusesti organic atitudinea cinstita privesti deschis in ochii celorlalti si asa reusesti sa te impui si in ochii tai si iti poti permite o atitudine demna, fara teama de a fi candva "prinsa cu mata-n sac". Intodeauna cerul inorat de trasnete nu se teme. Asa nici eu nu trebuie sa ma tem....este ac de cojocelul fiecaruia in parte.

Vezi cartea aceasta, cu fila alba?
Mi-a dat-o cineva in dar de ziua mea.
Eu nu mi-am dorit atunci o salba,
Desi acest om de langa mine, putea sa-mi dea.
A preferat acest dar mult mai de pret..
Ce pentru mine are valoare mare,
A fost poate mult mai istet..
Iar astazi stie ca inima mea,
doar pentru el imi bate tare.
Vezi tu cartea aceasta ,
ca un car de stele?
Mi-a dat-o -n dar iubirea vietii mele.



















Reintalnirea cu persoana iubita




E VARA, E CALD, E VACANTA! TOTI TREBUIE SA FACEM CEVA SA NE FIE PUTIN MAI BINE CA INAINTE!-IATA MODUL CEL MAI NATURAL DE A NE RECUPERA FIZIC SI PSIHIC.

Intalnirea cu o persoana draga si mult dorita , face ca totul sa vibreze in noi.
Intindeti-va undeva intr-un hamac, sau pe iarba, sau undeva intr-o padure la umbra unui copac. Receptati fosnetul frunzelor si micile adieri de vant.Stati pur si simpu in natura fara sa faceti ceva. Priviti cu ochiul liber tot ce se poate cuprinde, fara alegere, si veti vedea ca micile amanunte care rasar pe neasteptate de dupa o frunza sau pe coaja unui copac te vor bine dispune. Contemplarea unui acvariu plin cu pesti sau a unei piscine pline cu trupurile oamenilor induce o stare de relaxare totala.
Recent m-am intors dintr-o scurta calatorie din statiunea Praid. La prima vedere nu ti se pare a fi ceva deosebit, deoarece este undeva la tara....si la tot pasul vei intalni doar unguri. Insa, daca reusesti sa vizitezi salina si sa te balacesti in strandul cu apa sarata, reusesti in scurt timp sa-ti schimbi parerea. Aici am poposit pentru a doua oara si sincer spun ca as reveni cu placere si anul viitor.
Am avut langa mine omul potrivit si mi-a facut o mare placere. Aceasta persoana putin fricoasa la inceput, mi-a creeat o buna stare sufleteasca. Nu cred ca exista o mai mare rasplata pentru sufletul meu chinuit. In aceste sate izolate de munte, se intalnesc, toate natiile de pe fata pamantului. Aceasta statiune este vizitata zilnic de aproximativ un nr.de 300 de turisti. Fiecare doreste o relaxare perfecta in subsolul salinei, unde exista spatii frumos amenajate si pentru adulti dar si pentru copilasi. Daca vrei sa joci tenis, sa faci gimnastica, sa stai sa asculti slujba tinuta de un preot intr-o capela, o poti face nestingherit. Tot aici se afla un punct sanitar, unde poti apela urgent daca simti ca ti se face rau. Cei care sufera de claustrofobie este bine sa nu incerce coborarea, decat daca sunt insotiti de cineva drag lor. Aerosolii de aici fac mult bine celor cu afectiuni in caile respiratorii si reumatismale. Oamenii cred cu tarie in vindecarea totala, de aceea isi fac timp si vin in fiecare an cu mare incredere. Asa cum credem in leacurile cu plante medicinale, tot asa, trebuie sa credem ca apa sarata ce te tine deasupra apei ca pe un ou, sau aerosolii din interiorul salinei, te pot face bine. Totul depinde de banii de care noi dispunem....dar decat sa-i irositi pe fel de medicamente cu sintetice, mai bine este sa economisim in cursul anului, si sa ne facem timp pentru a veni in aceasta statiune de munte....aflata in Judetul Harghita. Coborarea celor 125 de trepte si urcarea lor, este iar destul de benefica organismului nostru. Cand tu crezi nezdruncinat in ceva, chiar se intampla. Gandul se da peste cap de trei ori ca in povestile cu Fat-Frumos, si se transfrma in imparat. Fara credinta netarmurita ca numai sigiliul lui Dumnezeu transforma gandul in fapta, nu exista minuni. Cine isi pierde cerul, isi pierde si pamantul de sub picioarele sale.