luni, 8 august 2011

Cum trebuie sa fie persoana pe care tu o iubesti?

Daca exista pasiune si dupa 50 de ani, atunci nu poti sa faci o alegere gresita. Retete speciale nu exista in carti pentru alegerea unei persoane dragi. Dar, daca acea persoana este ingaduitoare, sincera, hotarata in ceea ce spune si ceea ce face, iubitoare de tot ce este frumos intr-o lume ravasita, atunci ce mai poti spune?
Daca m-as simti incorsetata, constransa de anumite piedici atunci as simti ca ma sufoc. Asa suntem noi, BERBECII, fiinte sensibile, cu mult suflet in ceea ce facem. Daca intalnim persoana draga noua ne intelegem doar din priviri, iar alteori parca vorbim doua limbi diferite. Nu acceptam jignirile, fie si numai in gluma spuse , nu acceptam critica, controlul, gelozia, uneori ne enerveaza si sfaturile primite de la celalalt. Ce te faci cand sotul iti vorbeste urat, te injura si te mai si loveste? Rabzi la infinit, sau rupi acea relatie , pentru ca totul sa nu se agraveze si mai rau?
Raspunsul specialistilor este urmatorul:sa mearga de urgenta la un consult medical, si ce te faci daca nu este asa de usor de convins? Il lasi sa se foloseasca de tine, ca de un obiect sau il parasesti? Raspunsuri sunt multe din partea celor ce trec prin astfel de situatii reale. Raspunsul meu este sa-l parasesti de urgenta, daca i-ai oferit "n" sanse de a se indrepta. Cand doua firi sunt compatibile, nu mai este nevoie de alte cuvinte, decat de cele doua"te iubesc". Asa cum un copil iti repeta de fiecare data, aceste cuvinte, tot asa sa faci si tu cu persoana pe care ti-o doresti pereche in viata ta. Intamplari sunt multe in viata unui om, dar nu poti sa stii niciodata, ce exista intr-un coltisor al creerului sau. Eu cand m-am hotarat sa va scriu cateva din aceste intamplari petrecute in viata mea, nu am facut-o asa dintr-o oarecare pasiune, ci doar din motivul de a intalni o persoana draga care sa ma consoleze, nu sa ma jigneasca cand are el chef. Stim ca perfectiune nu exista, dar nici toleranta la infinit....
Nimic pe lume nu se poate compara cu dragostea !!
Nimic pe lume nu se poate compara cu ingaduinta si fagaduinta!











Cine este cea mai frumoasa si mai iubita femeie?

Dupa parerea mea , cea mai frumoasa si iubita femeie nu poate fi decat "mama". Aceasta fiinta care ti-a dat viata, ti-a dat un nume, un pat caldut, care a varsat lacrimi multe pana te-a vazut mare, care te-a dus de manuta la gradinita, apoi la scoala...si care acum la batranete ar sacrifica totul doar pentru tine. Aici vorbesc despre toate mamele care si-au sacrificat cei mai frumosi ani din viata, doar pentru copilasi. Mai sunt si altfel de mame? Ingaduiti-le acestor suflete lipsite de invelisuri lumesti sa repare scaparile unui trup absorbit intr-o relatie, doar de ceea ce este material. La prima vedere poate sa fie o femeie frumoasa, dar pieritoare ca orice fiinta pe parcurs. Unde sufletul, credinta lipseste, frumusetea nu mai are nici o valoare.
La o cercetare mai amanuntita, mai atenta, poti sa descoperi intr-un colt intunecos, o astfel de femeie, ce-si reneaga copiii nascuti sau inca nenascuti. Femei ce se pierd in desfrau, bautura, droguri si alte placeri lumesti. De aici tot felul de uraciuni ale sufletului ies la suprafata si ce te faci cu o astfel de femeie frumoasa? Despre frumusete se pot spune mult mai multe, dar oglinda sufletului nu ti-o poate descoperi decat un singur om , tot la fel ca darul oferit de bunul Dumnezeu intr-o noua relatie. Cu toate acestea, cateodata, fruntea trebuie sa ti-o apleci tot spre pamant caci acolo vom merge cu totii intr-o zi.
"Capul plecat sabia nu-l taie" si dragostea poate invinge orice obstacol!