miercuri, 20 iulie 2011

CANTA PASARILE


Canta pasarile, canta..
Lumea-ntreaga o incanta.
Canta pasarile-n cor,
De badita imi e dor.

Canta pasarile toate,
De se-aud in sapte sate.
Voi canta astazi cu ele
Ca sunt surorile mele.

Sa uit dorul de badita.
Pe unde-mi tuca gurita.
Sa uit focul cel aprins,
De badita meu nestins.

Sa uit tot ce-i suferinta,
Fiinca badea-l meu exista.
Si m-asteapta ca sa vin,
Dorul eu sa i-l alin.

CLUBUL CURIOSILOR


De mult timp mi-am dorit sa ma inscriu in acest club. Dar stiti de ce?
Am auzit de undeva, caci stirile circula repede, ca toti care intra aici, cica nu mai pot iesi niciodata...oare asa sa fie?
Toti participantii primesc diplome de merit, aplauze la scena deschisa si la sfarsit un sut in c...r. Sunt foarte curioasa cine frecventeaza acest club si daca imi convine, poate o sa ma inscriu si eu. Am tot incercat "n" variante si nu mi-a placut nimic...aici s-ar putea sa-mi placa pana la urma. Ma voi interesa mai intai cat ma costa..si daca intrarea este prea costisitoare, ma retrag...pe motive de sanatate.
Am fost o eleva buna la scoala, zic eu, dar nu stiu ce vor zice altii mai buni decat mine? Boc, Udrea+...,Vanghelie, si tot neamul sau.
Astazi l-am terminat de recitit pe M. Preda, Eliade, Cioranu...de maine voi vedea ?
Vasile Aecsandri, cu tot ce a scris atunci, pentru vremea de astazi, sigur nu-l voi uita...!
Astazi, am auzit de la un domn, plecat din tara tot din cauza guvernantilor, ca D-l Paunescu, nu ar fi fost poet(asa spun unii), ci un mafiot, un comunist...asa sa fie oare? Eu i-am confirmat domnului ca nu-i adevarat, si ca poezia "Ruga pentru parinti", va ramane numai in memoria celor care indragesc cu adevarat poezia.
Nu vreau sa ma laud ca la scoala eu am jucat numai rolul elevului bun..ci am fost de multe ori si in opozitie. Ceea ce cautam sa fac si acasa si la scoala era mana-n mana. Daca faceam vreo pozna mai mare nu-mi starneam nici un fel de remuscare, dupa cum nici stralucirea la invatatura nu ma umfla prea mult in pene, ca pe un curcan.
Diferenta era, ca la scoala aveam indatori stricte, precise, ce trebuiau respectate cu sfintenie de mine, fara vreo impunere din partea cuiva, iar acasa stiam de respect si bunul simt. Acum aceste reguli nu mai functioneaza chiar asa de bine. Stiti de ce? S-a deschis granita la prea multa libertate...si unii au crezut ca trebuie sa faca orice in tara aceasta de c...t. Atunci credeam ca-i pasa cuiva de conduita mea scolara, dar rau m-am pacalit. Sotul meu si-a dorit o nevasta cu functie(educatoare), doar ca sa creasca niste copii..indiferent de situatia financiara? Ce puteti spune? Nu a mai contat la un moment dat, nici linistea, nici comunicarea, nici alte indatoriri ce trebuia sa le aiba un tata model....doar eu trebuia sa fiu un model . Pacat ca nu am facut scoala de modeling!!Poate eram colega cu x,y,z...si aveam un alt trai. Astazi nu ma pot plange de nimic dar? Plang dupa anii ce i-am petrecut doar in suferinta si singuratate, doar din cauza lui. Ce merita acest om?
Am tras multe pana am ajuns astazi aici, voi ramane vesnic datoare unui singur om...si lui Dumnezeu. Voi lua intr-o zi sirul povestii mele cu talc.

SA-MI DAU ASTAZI CU GHIOCUL?

Vreau sa-mi dau astazi cu ghiocul,
Ca sa aflu unde-mi este pastrat norocul.
Dar degeaba poate-mi dau si ma asmut,
Daca noroc pe lume n-am avut....

N-am avut noroc si gata..
Viata-i scurta ca si ata.
Cand crezi tu ca e mai tare
Se ofileste si moare.

In ce , in cine oare sa mai crezi?
Mai poti odata , Doamne, ca sa ma botezi?
M-am rasfatat intr-un joc de culori,
Oare pe mormantu-mi vor fi semanate flori?

Va ramane-n urma mea mandra padure
Si drumul ars de pasii dusi departe...
Desi copacii, sunt doborati de crunta lor secure,
Iar gandurile mele ravasite, poate intr-o carte.