duminică, 10 aprilie 2011

Cei mai iubiti dintre pamanteni

In anul acesta, cea de a doua luna a inceput cu un miracol crestin:Invierea, semnul acesta este semnul inoirii sufletesti si morale, dar si al biruintei supreme a iubirii lui Cristos pentru noi.
Toata viata lui Isus, a fost un dar de iubire prin fapte si cuvinte. Un drum dramatic, plin cu suferinte, urcand drumul spre Golgota, nu l-a determinat sa renunte.... ci s-a jertfit pentru noi, pamantenii. Ne-a dat la toti de inteles, o lectie de morala crestina, ca viata oricat ar fi de grea, trebuie s-o invingem pana la capat.
Ca sa fii cu adevarat fericit pana la capat, trebuie sa vrei si sa stii sa te daruiesti, sa te inconjori de fiinte iubite, de familie, de prieteni, de plante si animale.
Zilnic noi simtim cum ne fuge pamantul de sub picioare...dar cei mai utili se simt oamenii care stiu sa iubeasca cu adevarat.Iubirea este o necesitate permanenta ca si apa, aerul, hrana. Ce sens ar avea aceasta iubire sa fie doar pentru tine?
Isus Hristos a iubit intreaga omenire, deci sa il urmam si noi. S-a dovedit ca cei ce iubesc si stiu sa o pastreze, traiesc mult mai mult fata de ceilalti. Afectiunea, compasiunea, si prietenia actioneaza ca un veritabil regulator al tuturor emotiilor si starilor sufletesti.
In zilele noastre, asa de zbuciumate, asa de pline de ura si egoism, iubirea a devenit un mijloc de supravetuire. Dar ca sa te incarci cu iubire multa trebuie sa uiti tot ce a fost trist, murdar, in viata ta. Sa inveti apoi sa fii mai tolerant, sa comunici bland si senin cu cei ce te inconjoara, sa fii mult mai prezent in viata lor, si sa fii mult mai atenta la dorintele lor.
O afectiune bazata pe sentimente curate, pe respectul reciproc, este ca o binecuvantare de la cel de sus. Daca ne-am gandi mult mai des la acest adevar, atunci am afla ca toti oamenii suntem facuti din aceeasi plamada, ca purtam acelasi tipar divin. Si numai astfel lumea din jurul nostru ar putea deveni mult mai fierbinte si gesturile noastre de bunatate ar fi mult mai dese.
Miracolul cristic pe care l-am celebrat la inceput de aprilie se dovedeste
atotputernic; numai prin marea taina a lumii care este iubirea. Iubeste si asa poti fi, la randu-ti iubit.