miercuri, 25 mai 2011

Solutionarea conflictelor prin iubirea de sine

"Cum suntem in interior, asa suntem si-n exterior"
Fara o iubire profunda a eului din noi, nu putem solutiona conflictele din exterior. Se intampla adeseori sa repetam in viata greselile parintilor nostri, de ce? Ei au fost primele modele, exemple ale noastre. Cine poate sa fie perfect in viata aceasta? Dar sa incercam macar pe jumatate sa fim niste modele bune pentru copiii nostri. Ei nu-si pot trai eul propriu, ci un model preluat din familie sau dinafara, preluat in mod inconstient la o varsta frageda. Daca modelul a fost unul cu agresivitate, oare la ce ne putem astepta mai tarziu? Ei isi vor agresa semenii tot cu reprosuri, conditii, pretentii si acuze, asa cum au vazut odinioara in copilarie. Ne miram cand cresc mari copiii nostri de ce nu ne asculta? Iata de ce? noi suntem primele modele in viata lor, si numai de noi depinde viitorul lor.
Conflictul din exterior cu omenii din preajma nu este altceva decat o lupta permanenta cu ceea ce este in interiorul tau. Iar aceasta poate sta la originea mortii celulelor. Daca vreti sa fiti sanatosi, daca vreti ca celulele dumneavoastra sa fie in forma maxima, feriti-va de conflicte cat puteti de mult. Incercati sa fiti cat mai generosi, toleranti, sa nu va lasati tulburat de comportamentul celor din jur, dar nici nu incercati sa va impuneti cu duritate opinia, nu va amestecati in treburile persoanelor apropiate(copii, parinti, parteneri, frati, surori, socri, vecini etc.)
Cine se iubeste pe sine se stimeaza mult mai mult si poarta mult mai multa pace-n suflet, mai multa modestie si armonie. Multe lucruri din exterior inceteaza sa ne mai deranjeze..asa putem face fata cu brio tuturor greutatilor. Manifestam mai multa intelegere si calm fata de atitudinile si deciziile celorlalti. Asa oamenii se vor simti mult mai bine in prezenta noastra.

Ma rog in fiecare zi...

In fiecare zi ma rog..
la tine, mama mea cea buna,
Tu ai fost apa cea curata,
din a mea fantana.

In fiecae zi ma rog...
la florile lunii lui Mai,
Tu dragoste curata, ce-ai fost,
ramai aici cu mine,te rog, mai stai!

In fiecare zi ma rog...
la ale tale soapte de amor,
Nu vreau sa pleci iubire,
as vrea, langa tine eu sa mor!

In fiecare zi ma rog...
la luna si la stele,
Sa-ti fie tie bine maine,
aici in bratele mele!