marți, 9 august 2011

Tratamentul cu argila

Argiloterapia a fost folosita inca din Antichitate, cu rezultate deoasebite.Incearc-o si vei vedea si tu. Multe se spun despre virtutile argilei, insa, pentru a-ti aduce cat mai multe informatii utile adresati-va medicului Ioan Covaciu, specialist in acest domeniu. De la el am aflat mai multe informatii si sper sa te conving si pe tine omule sa faci la fel. Argiloterapia este deja cunoscuta bine in Romania. Traim vremuri in care se descopera tot mai multe boli, in asa fel incat, ne este tot mai greu sa definim nu boala, ci sanatatea. Vestea cea buna este ca, argila, recunoscuta pentru proprietatile sale purifictoare, este o binefacere pentru organism, atat intern cat si extern. Daca in trecut femeile insarcinate simteau nevoia de a consuma roca de argila din rape si alunecari de teren, fara a-i cunoaste prea bine compozitia mineeralogica, dar simtind din plin bine beneficiile ei, azi , argeloterapia si, mai ales, cea pe baza de argila albastra, untoasa, reuseste vindecari si ameliorari miraculoase. Exista o clasa intreaga de argile, cu o paleta de culori palide, cum ar fi:alb, galben, verde, rosu , mov si cea albastra de care o sa vorbesc mai mult.
Cum se foloseste? O prepari cu 4 ore inainte de a o consuma intern. La o cana de apa adaugi 200 ml argila. Bei acest lichid cu o jumatate de ora inainte de masa. Aceasta cura dureaza 3 saptamani, perioada in care este interzis total consumul de alcool. Veti observa cum starea d-tra se imbunatateste si devii alt om. Am folosit-o si eu cu mare succes...de aceea astazi traiesc. Se poate folosi si extern, sub forma de cataplasma pentru tratarea diferitelor alergii. Se prepara cu apa si se aplica pe locul afectat.
Un alt leac destul de eficient este cel cu huma, stiu de la mama mea . Este un remediu miraculos care vindeca extrem de multe afectiuni. Fiind bogata in minerale (Fe, Ca, Mg, Si, Na, K),aceasta argila are o remarcabila putere curativa. Este recomandata in cazul afectiunilor cailor respiratorii, arsurilor, problemelor cu ochii, ulcer, gastrita, insuficienta hepatica si biliara, colite, gingivite dar si bolilor ginecologice.
Vindecari miraculoase au fost in randul celor ce au folosit aceasta argila. Orice rana sau un herpes aparut asa din senin, se trateaza rapid folosind aceasta cataplasma. Acest tratament este contraindicat in perioada ciclului, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea nu este indicat persoanelor constipate sau cu hernie inghinala avansata. Nu se face acest tratament concomitent cu medicamentele recomandate de medic.
Alte calitati ce le are aceasta argila sunt:
- Regleaza intreg metabolismul;
- Stimuleaza activitatea glandelor edocrine;
- Este un puternic antibactericid;
- Ajuta la scaderea tensiunii;
- Are efect tonic asupra sistemului nervos;
- Reincarca celulele organismului cu enerigie vitala.