duminică, 29 mai 2011

Cuvintele care ucid


Am ajuns la singura concluzie reala, ca intr-o relatie, fie ea si de scurta durata, prin intermediul calculatorului, poti testa un om cum vrei tu. Dar, sa nu se transforme totul intr-o tiganeala de doi lei...
De ce am crezut eu ca am scapat, de vorbele care ucid o relatie frumoasa, mi s-a adeverit. Nu-i bine sa acorzi incredere totala unei persoane necunoscute, deci, atentie dragele mele colege de suferinta!
"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Si nu ucid cu mintea mea orice-ntalnesc in cale?"
Dimpotriva, am ajutat un om aflat in suferinta, pentru care am varsat lacrimi, ca sa-l aduc pe drumul cel bun. Si ca drept dovada acum..imi primesc raspalata. Am fost avertizata de unii oameni ca nu e bine ceea ce fac, dar eu ca un berbec (sau oaie)ce sunt nu am ascultat.
E bine sa-ti rezervi timp libr doar pentru tine si sa restabilesti legatura cu inima ta, indiferent de situatia creeata. Probleme de tot felul, vor fi in fiecare zi, la tot pasul, dar noi trebuie sa invatam sa avem o relatie frumoasa cu semenii nostri, caci strainul nu se stie ce-i cu el?
Vreau sa-mi limpezesc creerul dupa o asemnea intamplare si sa uit de conflctele induse de altii. Poate si el a incercat acelasi lucru, cu mine, nu am de unde sa stiu? Testarea intr-o relatie, la aceasta varsta este foarte buna, altfel de ingropi de vie. Cu mana pe suflet o spun ca l-am iubit cu adevarat, dar??s-a vazut nepasarea lui in ultimul timp, dupa ce a trecut iubirea. Sunt mii de cazuri asemanatoare, in lumea reala si nu cea virtuala, cum mai poti avea incredere?
Formele negative de comportament, ca: tendinta de a critica totul si amestecul in viata altora, barfa, clevetirea, enervarea, ura ascunsa, mania,gelozia, reprosurile, revendicarile, razbunarea,atacurile verbale, invinuirile etc...,restrang considerabil perceptia sentimentelor placute ce le-ai avut cu persoana iubita.
De cele mai multe ori, chiar eul nostru profund este blocat prin asemenea modele de comportament si nu mai poate fi perceput cum trebuie. Toate aceste atitudini perturbatoare au drept rezultat o saracire energetica si un pericol pe care nu-l putem controla intodeauna indeajuns. Acum putem starni tot felul de boli, care de care mai deocheate, prin degenerarea si distrugerea celulelor celor mai importante, neuronii, ce nu se mai refac in veci si pururi. Sunt perfect convinsa ca cel care raneste primul, are ceva? dar de unde sa stii tu ce are? Il avertizezi o data de doua ori, de trei ori, sa se opreasca cu jignirile, si daca vezi ca nu se opreste ce poti face?
Nu poti decat sa-l ignori si atat. Un om conflictual nu-si va gasi niciodata fericirea adevarata, si nici nu va incerca sa se schimbe de dragul cuiva.
Toate conflictele grave si repetate, bolile, durerile, spasmele, depresiile, melancoliile etc..indica ceva sigur? o lipsa totala de iubire din partea lui pentru sine si fata de altii. Va rog din suflet sa nu dati unda verde, unor astfel de sentimente?
Inlocuiti-le cu sentimente curate, cuvinte albe, creeatoare de mult bine, asa cum este iubirea la inceput. Numai prin iubire si respect reciproc poti invinge intr-o relatie frumoasa. Cel ce devine mai iubitor il va salva si pe cel de langa el...si asa relatia poate continua.
Omul care se elibereaza de anumite conceptii de viata urate si va spori sentimentele pure , curate, acela este salvat de la moarte. El paseste incet dar sigur spre o alta viata, va tinde spre pace, spre liniste si armonie interioara.