sâmbătă, 6 august 2011

Iubeste si vei fi iubit

Cand amandoi sotii se raporteaza crestineste la indatoririle lor conjugale, acestea ajuta la intarirea respectului reciproc si dragostei dintre ei. Orice s-ar intampla cu sotul sau sotia de-a lungul zilei, atunci cand inra in casa trebuie sa intre intr-o atmosfera de dragoste. Cand sotul este frant de oboseala, zambetul ei ar trebui sa-l puna pe picioare facandu-l sa-si recapete fortele, asa cum raz de soare face sa indrepte floarea care si-a plecat capul. Cand se lasa bezna si pe sot il cuprind nelinistile, ochii devotati ai sotiei sa-l priveasca ca niste stele ale sperantei, care lumineza in intuneric. Daca sotul nu va fi certaret si sotia fidela , totul va fi perfect...si viata lor va sfarsi intr-o perfecta armonie.
A iubi mult mai mult e treaba sotilor...pentru ca sotia sa nu se simta neglijata ,iar a femeilor de a se pleca cu mult respect in fata lor. Sunt fel de fel de prieteni cu care el se vede ziua...si daca influienta lor este mult mai mare, atunci sotia se va simti intodeauna singura...indiferent de ce spune el. Acest lucru se va dovedi a fi cel real si totul se va narui...asa ca dupa o furtuna puternica.
Daca femeia isi i-a numele sotului, nu inseamna ca ea trebuie sa fie o proprietate a sotului. Ea face acest lucru doar ca sa aiba o mai mare siguranta..si din respect pentru el. Prin intelepciunea ei, prin tandretea ei, prin priceperea gospodareasca, prin grija fata de copii, ea va face din casa lor un templu al ordinii, pacii, fericirii, unde sotul se va simti ca un printisor. In acest adapost el trebuie sa gaseasca acea liniste sufleteasca, fara a mai cauta alt adapost. Sotul trebuie sa cugete cum sa sadeasca in casa cucernicia prin fapte si prin cuvinte frumoase, fara a jigni femeia. Cine nu poate sa faca aceste lucruri simple...sa nu faca nici un pas catre casatorie.
Dumnezeu a ipartit lucrarea vietii noastre in ideletniciri de doua feluri: obstesti si casnice.Femeii i-a incredintat carmuirea casei, iar barbatilor treaba obsteasca. Daca femeia nu poate pleca pe campul de lupta ca barbatul, atunci sa faca foarte bine celelalte treburi casnice. Daca Dumnezeu l-ar fi lasat pe barbat sa se priceapa la ambele treburi partea femeiasca ar fi ajuns cu mare usurinta sa fie dispretuita.