marți, 19 iunie 2012

Diana aşa cum a fost

The Road Less Travelled, o carte scrisă de dr.Scott Peck, este o carte foarte bună care te ajută „să te confrunţi şi să-ţi rezolvi problemele tale personale”.Milioane de femei s-au întors la această carte atunci când viaţa li s-a părut aberantă. Pe noptiera de la pat ţin această carte, din care poţi învăţa multe lucruri bune.
Tocmai, mi-am făcut o cană cu suc de portocale şi încerc să recitesc pasajele dragi mie, alături de o muzică relaxantă. Întodeauna e bine să-ţi înţelegi propria persoană, căci numai aşa o să poţi pretinde de la ceilalţi să te înţeleagă.
Această carte era deseori citită şi de cea care a fost..şi azi nu mai este... Prinţesa Diana. De rămas, a rămas în sufletele tuturor celor ce-au  reuşit să o aprecieze. ”Instrumentele disciplinei emoţionale”, ”Probleme şi suferinţe”, ”Să folosim broblemele ca pe nişte ocazii de a ne schimba viaţa”...sunt doar câteva din citatele acestui scriitor mare.
Prinţesa era o persoană umilă şi nevinovată, cu o căldură şi o carismă remarcabile, a cărei simplitate, în mod paradoxal, o făcea unică. Nu avea nimic din convenţionalitatea sau din austeritatea regală. Iubea mult viaţa şi ţinea la oameni, de aceea era aşa de iubită.
Era convinsă că analiza sinelui era o cale sănătoasă de a te provoca pe sine însuţi. E nevoie doar de curaj pentru a te putea analiza pe toate feţele. De aceea căuta răspunsuri şi motive din propriile sale probleme şi suferinţe. Cine nu poate recunoaşte că are şi defecte şi calităţi, acela nu poate fi un om integru. Era o gânditoare profundă, împărtăşea viaţa ei unor prieteni şi petrecea ore înşir la telefon. Eu observ acum ca se poate şi fără acesta. Făcea uneori mult haz de problemele ei şi nu-şi pierduse simţul umorului. În întâlnirile sale regale, zâmbea, dar zâmbetul ei era întodeauna trist. O femeie nefericită, căsătorită poate doar din interes. Toate căsătoriile de acest gen eşuiază....iubiţi femeilor ceea ce vă place!..indiferent la ce vârstă se întâmplă...numai să iubiţi cu adevărat.
Diana,oferise sincer multă dragoste oamenilor, însă când era vorba să primească şi ea dragoste din partea familiei regale, se simţea abandonată de către aceştia. Azi un pic, mâine un pic...până se umplu paharul.
Când trebuia să fie şi ea iubită, aşa cum îşi dorise, viaţa ei se sfârşise. A fost iubită însă de toată populaţia globului...ceea ce nu a fost îndeanjuns pentru ea.
Aşa după cum spunea:”Respectul exagerat de sine nu te protejează, însă îţi permite să întreţii îndoiala de sine fără a fi devastat”.SÂNZÂIENELE

Iunie, prima lună a verii, este cea mai frumoasă şi mai iubită de noi. Iulie arde şi frige, august coace şi pârjoleşte. Ce păcat că nu putem merge în vacanţă în această lună....luna cireşelor, a căpşunilor, fragilor, a trandafirilor, a fluturilor, luna copiilor.
Să nu uităm că Duminică-24, se sărbătoreşte Sf. Ioan Botezătorul(Sânzâienele). Acum fetele se scaldă în roua plantelor să fie mai frumoase, fac baie în piscină, râu, mare...ah! ce m-aş bălăci şi eu un piculeţ.
Acum cerul îşi deschide porţile bătute cu stele pentru oamenii buni la suflet. Această lună ne face mult mai fericiţi şi mai buni, vitaminele sunt  eficiente şi din plin. Ele constituie elixirul frumuseţii noastre. Dansaţi!, dansaţi!, dansaţi! Asemănaţi-vă cu echipa fluturaşilor ce au început să dispară...luaţi-vă la întrecere cu ei!
Lăsaţi telefonul mobil, lasaţi calculatorul şi televizorul, urcaţi muntele, admiraţi o grădină cu flori, pădurea, marea....tot ce se poate admira. Florile şi ierburile au acum forţa maximă şi trebuie culese neântârziat, altfel îşi pierd târia. Sentimentele omeneşti, aflate la apogeu, explodează. Sânzâienele celebrează cultul soarelui, lumina, energia, vitalitatea, dar şi cultul iubirii, preaplinul sentimental şi trupesc.
Sărbătoarea aceasta, nu este una întâmplătoare, acum fetele tinere îşi fac coroniţe din sânzâiene şi le aruncă seara peste casă, pentru iubitul lor. Iubiţi!, iubiţi! nu aveţi ce pierde...uitaţi de cele rele de peste an.
Imaginaţi-vă că semănaţi cu o vedetă, astfel îţi pui în scenă viaţa ta. Nu te închide în casă, nu plânge, nu urâ pe cei apropiaţi. Lăsaţi sufletul să trăiască într-o atmosferă de basm, doar aşa veţi putea uita de toate necazurile. Tot de Sânzâiene se face şi descântecul de întoarcere a inimii unuia către celălalt. Acest descântec se face cu 9 cărbuni aprinşi şi-o ulcică răsturnată peste ei. Cine ştie că-i supărat pe cineva...poate încerca...Dumnezeu va hotărâ soarta lor.