miercuri, 29 decembrie 2010

Care e problema?

    Problema e ca astazi e joi, 30 decembrie, si nici unul din drumurile pe care le-as face nu reprezinta rezolvarea solutiei noastre.Astazi camera se incuie, calculatorul se sigileaza, tot la fel ca seifurile din bancilor maine seara. In locul uratorilor se vor auzi artificiile si bubuiturile lor, ne vor trezi poate in noul an pe toti la realitate.Oamenii se opresc  in loc si se uita in sus, iar pe frunte li se va aseza o bura de nea.Poate va ninge mai frumos ca alta data, poate nu va ninge deloc.
   Maine seara se incheie luna decembrie si va incepe un nou an 2011.Copacii isi  vor clatina alene crengile, trotuarul isi va  scutura scoarta de asfalt, pietonii se vor leagana grav, ca niste marionete cu sforile rupte.Acum va trebui sa-mi hotarasc soarta si sa am taria de a merge singura acolo unde mi-am propus.Nu-mi prea-mi dau seama acum ce va fi cu inima mea dupa aceea....dar o hotarare trebuie luata.Va fi Anul Nou, si cat mi-as fi dorit sa ma bucur langa cel pe care l-am contemplat, ca fiind ingerul meu pazitor....cred ca va intalni o alta femeie de care iar se va indragosti si apoi va umbla iar la seiful cu deziluzii si-si va continua marturisirile atat de sincere.Va suferi poate mai putin pentru femeia pe care a parasit-o candva. Il va pasiona butoanele lucioase ce-l ademenesc de ani de zile si va da drumul la muzica paradisului sa il incante. Raspunsul la tot ce il inconjoara va fi unul de melancolie sau de veselie, pentru anul ce va veni. Acum nu pot decat sa-i urez  UN AN NOU CAT MAI FERICIT.

Despre o prietenie sincera

    Este poate ciudat, dar ne temem in orice moment sa nu pierdem un prieten bun. Sinceritatea este calitatea principala intr-o prietenie, participand la acea complicata clasa de sentimente si orgoliu. Intr-o prietenie esti iubit nu pentru ceea ce esti tu,ci pentru ceea ce vede si crede prietenul tau in tine.Tu, omul,esti sacrificat, la fel ca si un animal.  Esti iubit nu pentru tine, ci pentru ceea ce poti face sau oferi altora.Am sa ma straduiesc cat pot sa justific, sa contrazic, sa apreciez si sa afirm ceea ce eu fac si spun.Ceea ce intristeaza intr-o prietenie, este faptul ca fiecare sacrifica libertatea celuilalt.
    Nu as accepta in ruptul capului sa fiu prietena cu cineva care incearca sa ma priveze de aceasta libertate. N-am sa pot accepta sa fiu prietena celor care fumeaza, beau alcool,se drogheaza sau umbla cu mai multe ...am cautat sa fiu eu asa cum ma stiu cu bune si rele.Cine are placere sa converseze cu mine stie unde ma poate gasi. De maine voi fi plecata din localitate, plec in capitala.Vreau sa fac revelionul in strada impreuna cu rudele mele din BUCURESTI.Va doresc la toti prietenii mei dragi urari de bine si sanatate si neuitatul traditional"LA MULTI SI FRUMOSI ANI".