joi, 7 iulie 2011

FARMACIA NATURII

Fructele rosii ar trebui consumate in fiecare zi. Ele contin substante de exceptie care reduc riscul aparitiei cancerului. Capsunile, fragile, ciresele, coacazele rosii sunt adevarate medicamente in aceasta perioada a anului.
De ce sunt importante si de ce pot inlocui medicamentele?
- Anemeie,covalescenta, consumati in cantitate mare...mai ales dupa ce le-ati lasat sa stea o jumatate de ora intr-un vas cu vin rosu. Mai puteti, sa le taiati, sa le zdrobiti si sa le amestecati cu smantana sau cu miere de albine.
- Cistita, calculi, rinichi, vezica , beti dupa pofta un decoct din 30 g de radacina la un litru de apa;durata fierberii un sfert de ora.
- Dizenterie luai400g de frunze proaspete de fragi salbatici si lasati-le sa fiarba intr-un sfert de tuica, pana ce lichidul scade la jumatate. Filtrati si beti cate un paharel din trei in trei ore pe durata crizei, pana la vindecare. Sa nu depasiti 8 doze.
- Gastro-enterite cronice, faceti cura de o luna 300-500 g de capsuni pe zi. Beti si ceai din frunze de fragi preparat ca o infuzie. Dupa 10 min.adaugati lapte caldut si o lingurita de miere curata. Se bea dimineata pe stomacul gol.
- Guta, se face acelasi decoct ca la cistita.
- Galbinare, ficat, o cura de 20 de zile decoct cu planta intreaga-doza fiind de 100 g la 1 l de apa; durata de fierbere:1/4 ora.
- Piatra dentara(tartru), uscate, fruzele de fraga pot fi transformate in pudra si amestecate cu creta pisata curata bine dantura.
- Reumatism, arterioscleroza ,se utilizeaza sub forma de de infuzie radacinile si rizomii de fraga recoltate toamna si iarna. Doza este de 2-3 g.. la o ceasca de apa Se bea dimineata si seara indulcit cu miere.
- Tensiune, inima, beti, dupa plac, infuzii de frunze uscate de fraga pe parcursul intregii zile.Doza:30 g la 1 lde apa.
- Tumori , fraga contine in proportii mari fier, magneziu, potasiu, sodiu si vitamina C. Siliciul existent in fraga, dar si in galbenusul de ou, si care le lipseste celor predispusi la cancer, le poate fi de mare folos.
CONTRAINDICATII- Cei care au afectiuni hepaticesi biliare severe, dermatoze de natura alergica si dispepsie.
FRUMUSETE- TONICA SI RACORITOARE, - ajuta epiderma sa-si gasesca stralucirea si supletea. Striviti 4-5 capsuni pe fata, seara la culcare. Sa tineti masca timp de o 1/2 de ora, apoi clatiti-va cu apa rece , minerala sau apa de ploaie.
Amestecati un albus batut spuma cu sucul de la 5 capsuni mari, la care se adauga 20 picaturi de tinctura de smirna(a nu se confunda cu tamaia). Aplicati-l pe fata cu o pensula sau o bucata de tifon.
Masca se tine o ora,apoi se spala cu apa rece, minerala sau de ploaie.
Doresc din suflet sa va fie de ajutor!!!!!MARIUCA.

Ureaza-mi!



Ureaza-mi bucurie, sanatate..
nu-mi ura izbanda,
Hotarul vietii nu binevoiesc sa-l mut...
Dar eu ma simt o flacara flamanda,
Si-n fiecare zi ma zbucium
si singura eu ma asmut...

In fiecare zi mi-e dor
sa ma intorc in mine
Sa-mi priveghez viata cat mai este...
Dar in mine si-n tine
sunt multe suspine..
Iar viata noastra este
o jalnica poveste.

Ureaza-mi un bun venit
in casa ta,
Daca vreodata dorul cel mare..
de mine iar te-o apuca.
Ureaza-mi toata linistea in timp
Si sa nu uiti pe lume
ca eu inca mai exist...