sâmbătă, 9 iulie 2011

Regina noptii

Nicotina sau Regina Noptii este o floare minunata deoarece are un miros seducator si este la fel de fermecatoare ca si-o regina. Pana acum nu am stiut povestea acestei flori deosebite. Trompetele colorate ale florilor sale atrag coloniile de fluturi. Regina Noptii ese de asemenea apreciata pentru statura impresionanta si pentru parfumul deosebit pe care il emana la lasarea serii sau in zilele noroioase.
Putini dintre noi stiu ca Regina Noptii este o planta din care se obtine tutunul, mai precis din frunzele acesteia, in multe parti ale lumii fiind cultivata pentru productia de tutun(chiar nu am stiut).
De fapt, numele de Nicotiniana i-a fost dat in onorea lui Jean Nicot, ambasadorul Frantei in Portugalia, care in 1559 a trimis la curtea regala a Caterinei de Medici cateva plante din aceasta specie pentru a fi folosite in scopuri medicinale.
Originara din America de Sud, Regina Noptii indulceste aerul de seara al verilor caniculare. Este o planta perena, destul de inalta, putand ajunge la o inaltime de peste un metru, cu flori de diverse culori, de alb si rosu pana la roz, mov sau galben. Desi cunoscute pentru mirosul pe care il emana la lasarea serii, exista si specii care infloresc in timpul zilei si nu au miros deloc. Aceste plante sunt otravitoare daca sunt ingerate.
Regina Noptii nu este pretentioasa. Are nevoie de un sol bogat, bine drenat, care sa fie udat periodic, pentru a nu lasa pamantul sa se usuce. E indicat sa fie ferita de soarele putenic al amiezelor de vara, locurile ideale sunt cele in care dupa-amiaza este umbra si dimineata soare.
Planta solicita multa apa si ingrasaminte. Solul trebuie mentinut umed, nu ud. Este indicat sa se foloseasca un ingrasamant bogat in fosfor inainte de a le semana, iar apoi sa fie aplicat lunar in perioada de inflorire.
Atat florile, frunzele cat si tulpina acestei plante, contin nicotina, un insecticid natural foarte apreciat de horticultori.
Regina Noptii infloreste la inceputul verii pana toamna tarziu, iar indepartarea
florilor uscate va determina planta sa dea mereu flori proaspete.

Intamplari adevarate

Ani la rand am fost tratata ca pe-o servitoare. Toti au crezut ca eu sunt nascuta doar pentru ai ajuta pe ceilalti. Mi-am facut datoria de familista cu varf si indesat. Acum vreau sa ma plimb pe unde eu doresc. Nu are dreptul nimeni sa-mi dicteze ce trebuie sa fac cu banii mei. - Vedeti dumneavoastra, domnilor, orice om are limite, poate duce multe in spate pana la un moment dat, cand cedeaza fizic sau nervos. In cazul meu recunosc ca am trecut prin multe ...dar am reusit sa am o rezistenta de fier..regret un singur lucru, ca nu mi-am trait tineretea. Inchisa ca intr-un glob de sticala, nu am stiut ca mai exista si o altfel de viata. Cat egoism din partea acestui om cu care eu am trait...acum fiecare isi va vedea de viata lui, chiar daca pentru unii li se pare prea tarziu. A lua totul de la inceput nu se mai poate chiar daca insistenta acestuia a fost destul de mare. Nu am sa mai fac nimic sub presiune ci doar din pasiune... Cand am spus ca am terminat un capitol din viata mea, l-am terminat. Viata ta e facuta s-o traiesti nu sa ti-o irosesti!! Nu am conceput vreodata ca pot face acest pas din viata mea. Uite ca acum am reusit sa inlatur toate obstacolele, barierele si sa sa renasc a doua oara. Dorinta mea cea mai mare este sa cunosc o persoana fara probleme...si sa-mi incep un nou curs in viata. Nu stiu daca imi va fi mai rau sau mai bine, decat inainte dar o incercare trebuie facuta. Acum a sosit momentul sa traiesc putin si pentru mine. Dupa acest divort, fostul sot a incercat sa ma recastige prin diferite capcane dar acest lucru nu s-a intamplat..ar fi fost culmea sa ajung din nou tot de acolo de unde eu am plecat. IMI DORESC SA CALATORESC PE UNDE NICI NU AM VISAT EU VREODATA.

Ce fac barbatii dupa un esec in casatorie?

Unii dornici de o noua aventura..se straduiesc sa cucereasca imediat pe cineva, indiferent cum arata, pentru a o duce in fata altarului, in semn de respect pentru ea. Altii se refugiaza in bautura...? Altii in jocurile de noroc, daca au bani..altii sufera-n tacere, sau mai rau isi iau viata. Nimic pe lumea aceasta nu este intamplator....dar mai ales dragostea, care nu are pret decat la inceput intr-o casnicie, apoi se degradeaza, capata alte forme, alte culori. Omul statornic si cu capul pe umeri reuseste in fiecare zi sa te surprinda cu ceva, pentru ca dragostea sa se metina...numai dragostea il poate face fericit pe omul cinstit. Fiecare barbat isi doreste de fapt altceva? La inceput o muza doar pentru dormitor..iar mai tarziu o muza de pregatit doar bucate alese si curatenie la locul de munca. Daca se poate sa fie si frumoasa, desteapta, gospodina, bogata, buna..ce mai? Am cautat sa fac un serviciu...unui provincial si unui orasean. Concluzia este urmatoarea: Amandoi dadeau tarcoale de zeci de ani la zeci de muze, care impodobesc globul pamantesc. Eu sincer nu am mai avut loc, desi m-am straduit din toate puterile sa le fac fata. Voi pastra in amintire doar fotografiile lor.

IZOLAREA ESTE SEMNUL CEL MAI PUTERNIC SPRE NEFERICIRE!

In fiecare zi rugati-va sa va fie bine...este cel mai curat sentiment de rugaciune pentru cei izolati. Sa doriti cu multa dragoste mantuirea fiecarui om, fara deosebire, si sa va rugati pentru lumea in care ne invartim cu totii. Numai asa veti fi in situatia de a ajuta oameni, sa faceti minuni...omul este in stare de har , dar este asezat mai presus de legea dreptului.In rugaciunea pentru altii, el ajunge sa spuna ca vrea sa isi piarda sufletul nu numai in veacul acesta, dar si in vesnicie, cu scopul de a cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu. Nu va speriati de lasitatea celor din jur atunci cand cautati iubirea curata si nici chiar de lasitatea personala, nici chiar de faptele rele ce le faceti in aceste situatii, sa nu va temeti.
Ceea ce vi se pare josnic inlauntrul dumneavoastra se purifica chiar din clipa cand ati observat ca a aparut...daca va faceti ca nu l-ati vazut atunci inseamna ca viata ta se va complica. Cel mai important este sa va feriti intodeauna de minciuna, caci are picioare scurte...si intr-o zi veti fi tras la raspundere pentru ea.
Acest lucru il stiu din expierenta anterioara. De indata ce este cineva langa mine si simt cum imi raneste personalitatea si cauta sa-mi ingradeasa libertatea, incep sa-l urasc. Asa devin vrajmasul lui si relatia nu poate continua.
- Deci, ce sa fac? Ce se va intampla din moment ce astfel de lucruri apar? Trebuie sa deznadajduiesc?