marți, 23 noiembrie 2010

O prăjitură delicioasă cu mere

   


 Igrediente:
  • 4 ouă, 200g faină, 200g zahăr, o ceșcuță ulei, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 1 linguriță oțet , 2 pliculețe zahăr vanilat, 2 kg mere, 1 linguriță scorțișoară, 50 g margarină.
      Preparare:
    1.Separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă cu sarea, pui treptat 100 g zahăr și continui să bați până se face ca o bezea, adică se întărește puțin. Freci apoi gălbenușurile cu 50 g zahăr, adaugi uleiul, praful de copt stins cu oțet sau lapte și un plic de zahăr vanilinat. Adaugi albușurile, apoi făina în ploaie, amestecând totul de jos în sus.
    2.Împarți compoziția în două și în jumătate încorporezi cacaua. Ungi o tavă de copt cu ulei și o tapetezi cu făină sau pui hartie pergament și așezi compoziția albă acolo. Aragazul să fie preîncălzit și lași să se coacă pe jumătate , 20 minute, după care scoți tava și așezi compozțtia de mere călite.
   3. Umplutura de mere: cureți merele, le razi și le calești cu margarina, zahărul rămas și scortișoara, până scade toată zeama.
   4.După ce scoți tava din cuptor, întinzi repede pasta de mere, torni cealaltă compoziție maro, pe care o întepi din loc în loc cu furculița. Dai din nou prajitura la cuptor, 30-35 minute. O scoți apoi și o pudrezi cu zahăr cât e calduță și o tai romburi după ce se racește.

       VA DORESC POFTĂ BUNĂ !



Niciun comentariu: