joi, 26 mai 2011

Nu-l mai iubesc? Ma mai iubeste oare?

Am avut impreuna o casnicie destul de grea care a durat cativa ani buni. Acum nu ne mai leaga nici numele, daramite iubirea...de unde sa mai fie?
Deocamdata impartim aceeasi casa si masa, doar atat, nu stiu ce va fi in viitor?
Toate femeile isi doresc langa ele, un sot iubitor, fidel si destept, care sa le ofere si stabilitate daca se poate. Am ajuns la aceasta varsta sa iubesc sincer un om, care nu mi-a facut nici un rau pana acum si care am constat eu ca este si el sincer...m-a coplesit cu sinceritatea lui mai intai, si admir acest lucru la un barbat. Toti avem probleme in viata aceasta de doi lei, depinde cum privim in viitor totul. Pe parcursul unei relatii de lunga durata trebuie sa fim sinceri amandoi, altfel se darama totul. In orice cuplu apar si clipe de cumpana..ce este de facut? Sa privim totul ca pe o ploaie de primavara si sa dam bir cu fuga...sau sa infruntam toate problemele pana la capat? Este grea intrebarea? Daca nu voi fi sincera cu mine ,eu, atunci cine sa fie?
Daca nu mai simti nimic pentru el,dar ramaneti impreuna, atunci ce se intampla? Nu pot decat sa va raspund sincer, ma condamn sigura la o viata nefericita asa cum a fost de la bun inceput. Pentru ce? Doar ca sa arat lumii cat sunt de sufletista?
Daca m-am gandit la o despartire totala ,atunci trebuie sa iau totul in serios si sa merg pana la capat. Oricat de greu imi va fi si oricat de vinovata m-as simti, trebuie sa fac acest pas important in viata mea.
Nimeni nu mierita sa traiasca in minciuna , iar amintirea vremurilor urate trebuie uitata definitiv. Si totul de la capat, daca ai cu cine, daca nu singura.
Despartirea sa fie definitiva si nu cu jumatati de masura. Daca s-a ajuns aici, un lucru e sigur: casnicia aceasta nu trebuia sa fie de la bun inceput.
Iti poti purta singura de grija? Eu cred ca da, atata timp cat ai banul tau si nu depinzi in totalitate de alta persoana. Poate el acum e disperat si incearca sa te convinga ca este alt om, vine cu noi oferte si negocieri..dar??
ce este in sange niciodata nu se schimba? Dupa o perioada de stagnare o va lua iar de la capat. Un sot care a fost infidel, gelos, agresiv si...? nu se poate schimba peste noapte..asa spun specialistii, numai daca i se coase gura.
Vindecarea totala nu exista...daca nu este rugaciune multa, sinceriate, bunavointa, iubire, intelegere etc..Daca vrei cu adevarat ceva, vindeca-ti mai intai sufletul si umple-ti capul cel gol cu ceva..pana nu e prea tarziu.
Astepand mereu sa fim iubiti de altii, nu ne facem decat mai mult rau decat bine, deoarece iubirea nu se declanseaza la comanda cuiva drag, ci pur si simplu apare si dispare la un moment dat. Important este cu ceea ce ramanem din aceasta iubire..si nu ceea ce cerem noi la un moment dat. Decat sa ne trezim in fiecare zi sufocati de atata iubire, mai bine este sa o protejam.
In felul acesta privind lucrurile, sentimentul firesc al iubirii si respectul de sine, va fi un remediu pentru un cuplu adevarat.

Niciun comentariu: