marți, 28 iunie 2011

CHEC DE CIOCOLATA


O bunatate de prajiturica in fata careia nici cel mai carcotas musafir nu rezista...o simfonie de ciocolata preparata in casa...
Ingrediente:300 g ciocolata neagra,150 g unt,150g zahar tos,6 lingurite de cacao,6 oua, 450 ml frisca lichida,300g crema de menta.
Preparare:
1.Pune ciocolata la topit pe o oala cu apa ferbinte la foc mic, amestecand des. Apoi mixeaza untul cu 75 g zahar, pana devine cremos. Adauga cacaua, apoi ciocolata topita.
2.Intr-un vas, bate apoi galbenusurile cu restul de zahar pana ce mixerul face urme in crema iar in alt vas bate frisca.
3. Adauga acum frisca si amesteca incet, dar pana ce totul se incorporeaza complet, astfel incat crema devene fina ca o alifie.
4.Pune hartie de copt intr-o forma de chec si torni preparatul astfel: un strat grosut de crema de menta, apoi unul de ciocolata, si tot asa pana ce ala de deasupra sa fie de menta. Dai apoi la frigider pana a doua zi, cand il tai ca pe felia de chec.

POFTA BUNA ,VA UREAZA MARIUCA!

Niciun comentariu: