Specialistii nutritionisti de la Universitatea Norwich au descoperit ca la fiecare varsta exista alimente diferite care duc la slabit si intaresc concomitent sanatatea si imunitatea.
Intre 20 si 30 de ani: trebuie sa se consume cantitati mari de legume verzi si salate verzi(broccoli, rucola ). Ele contin mult acid folic, care previne cu succes bolile de circulatie si inima. In plus, specialistii recomanda consumul regulat de sos de rosii, alaturi de carne si peste. Colorantii rosii din legume si fructe scad riscul cancerului de san si prostata.
Intre 30-40 de ani: e nevoie ca intre mese sa se manance migdale neprajite. Ele contin substante importante pentru sistemul imunitar si scad niveulul colesterolului.
Intre 40-50 de ani: trebuie favorizate alimentele bogate in calciu, pentru
prevenirea osteoporozei. Cei mai buni furnizori sunt produsele lactate sarace in grasimi, legumele verzi, salata si ierburi aromate. In plus: grasimile protectoare pentru inima, continute in nuci, seminte, peste oceanic, ulei presat la rece de masline, rapita, dovleac.
Dupa 55 de ani: se recomada spanacul,un excelent protector al ochilor.
Cancerul poate fi prevenit prin consumul mare de mere, ceapa si usturoi.
Alimentele recomandate asigura si o greutate normala, pe timp nelimitat.
” DRAGĂ CITITORULE, care-mi citești versurile, poate nu te vei plictisi ascultându-mi toate durerile și poate citindu-le măcar pentru o clipă, într-o zi îmi vei oferii a ta aripă. Să pot zbura cu tine pe vârfuri de munte, acolo unde dragostea mea se ascunde. Și-atunci ideea care va să-mi vină, reuși-va poate lângă mine să te țină. Și-abia atunci de-a pururea cu tine-n gând, găsi-voi pacea și liniștea, pe acest pămant. ” ( marianely - 07. noiembrie. 2010 )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu