duminică, 7 august 2011

De ce trebuie sa facem o schimbare in noi, cu noi?

Conteaza pentru unii cum ne comportam si cum gandim?
Daca fiecare om ar face o mica schimbare in comportament si in gandire la timpul potrivit, nu s-ar mai intampla atatea rele pe pamant. De ce spun asta? Deoarece omul este cel mai mare consumator de energie dar si distribuitor in acelasi timp. De cand facem ochisori", adica de la nastere, avem nevoie de energie si distribuim energie celor din jurul nostru.
Daca pornim de la energia casnica, consumata zilnic de catre ficare om de pe glob, ne-am incruci sa aflam cati kilovati consumam. Dar oare ce se intampla in industrie , in agricultura zilnic? Capacitatea de a echilibra consumul de energie, este greu de realizat..daca noi oamenii nu incercam sa ne schimbam putin modul de gandire in tot ce facem. Cu vointa sau fara vointa noastra, am ajuns astazi nedezlipiti de un calculator, televizor, telefon, frigider, masina de spalat, cuptor cu microunde, sau alte ustensile folosite intr-o gospoarie moderna.
Ne punem intrebarea, de unde atata energie? Vom vedea ce se va intampla peste cativa ani? Fiecare asteptam sa primim, vorba unui prieten, dar pana cand?
Vedem cata risipa se face zilnic in toate..dar nimeni nu misca un degetel, fiecare asteapta de la celalalt....
Ce sa spunem despre consumul de energie din statele mari? America, fiind unul din statele cu cea mai mare turatie. Apoi China, Japonia,India si RusiA. De ce se fabrica atata armament nuclear? Nu suntem batuti zilnic de o soarta rea, din care n-o sa mai avem scapare?
Alternativa de a schimba energia clasica cu una noua...cea "eoliana" trebuie facuta cat mai grabnic, daca vrem ca sa mai supravetuim. Planeta are nevoie de oxigen si nu de poluare continua...cum vom reusi? Doar prin schimbarea modului nostru de gandire si comportament. Nu putem renunta la toate, dar intr-o mica masura putem, daca vrem. Telefonul mobil a devenit o necesitate, si vedem cum inca de la gradinita copilului i se atarna de gat acest obiect, destul de daunator....
Vedem intodeauna, cand suna telefonul, o tresarire, o schimbare a fetei si umblam cu multa rapiditate sa-l deschidem, si daca nu reusim la timp, devenim irascibili si nelinistiti. Am trecut si eu prin aceste momente de tensiune, care nu mi-au facut destul bine. Acum sunt calma si ganditoare la tot ce s-a intamplat...poate unele mesaje erau fara importanta sau uneori ridicole. Ceva trebuia sa se schimbe, asa nu mai mergea...intodeauna sa astepti cu nerabdare, cu ingaduinta telefonul asteptat si nu cu teama sau nesiguranta. Sa ridici receptorul sau sa-ti deschizi de sute de ori telefonul mobil si sa-l tii la ureche cate o ora, doua, este ceva absurd. Poate totul a pornit dintr-o teama, un necaz, o deziluzie si din acel moment nu mai poti renunta. Daca intr-o zi telefonul tacea, eram disperata de tot. Incet , incet o sa caut sa ma detasez si de acest calculator, care macar pe perioda vacantei va sta inchis. Asa n-o sa mai fac multa risipa nici de energie si nici de momente uneori plictisitoare pentru altii.
A cauta lume, nu inseamna sa stai ore in sir pe calculator, deoarece la un moment dat, singuratatea cu care te confrunti zilnic in fata acestui monitor, poate deveni dusmanul feroce pentru tine. Este bine sa reusim sa ne detasam putin cate putin de tot ce noua ne este daunator sanatatii. Lumea virtuala, nu este lumea pe care noi o cautam...ci doar in realitate poti trai cu adevarat.

Niciun comentariu: