miercuri, 13 iulie 2011

Si suferinta este scrisa in legile-omenesti

Cine ma vede si ma cunoaste..ar spune ca eu nu am nici un fel de suferinta. Asa sa fie oare? De cele mai multe ori, omul nu este cel ce pare a fi la prima vedere. Stau si ma intreb de ce suferinta si dragostea imbraca mai multe forme?
Pentru acestea exista si un program de autoaparare. Stim cu totii ca nu putem trai o vesnicie...dar ca putem numai daca vrem noi sa traim putin mai bine!
Bucurate in fiecare zi de ceea ce Dumnezeu iti da, indiferent de situatie! Trece cu vederea toata rautatea oamenilor inconstienti de raul cel vor altora si care involuntar se va intoarce intr-o buna zi tot impotriva lor.
De ce sa te astepti ca cineva sa-ti ofere surprize frumoase..tu nu ti le poti oferi singura? Am stat si am judecat totul la rece..acum sunt convinsa ca majoritatea barbatilor nu-ti pot aduce decat mai multa sufernta. Ce am avut si ce am pierdut?
Nu sunt construiti sa creeze bunastare, armonie, fericire intr-un cuplu, de ce sa-i mai jelesti?
Lacrimi, lacrimi de iubire..pentru cine? Acum am sa va povestesc despre lacrima din paradis...oare a fost pentru mine doar un vis?
Ce aduce aceasta floare Lacramioara? Infloreste in luna aprilie, luna in care m-am nascut si eu la lumina unei lumanari, deoarece nu era curent electric pe vremea aceea in satul unde m-am nascut.
Autorii antici greci si romani nu mentioneaza ca aceasta floare sa fi adus fericire oamenilor. Cum a aparut ea? A aparut in Evul Mediu, intr-o legenda potrivit careia Balder, zeul luminii din mitologia germana, a poruncit ca micuta planta inmiresmata sa rasara din mormantul unui tanar erou, cazut in lupta cu romanii-spre consolarea nefericitei lui mirese.
In tratatele de botanica din sec.XVI, planta este numita "lilium convallium"(crinul vailor). In iconografia crestina, planta se intalneste asociata cu Cristos, fie in reprezentarile pruncului in iesle, fie in imaginile Fecioarei cu micul Isus in brate.
Aduce bucurie sau lacrimi daca tot se numeste lacramioara?
Cei dintai clopotei albi si parfumati aduceau bucurie pretutindeni. La Paris, 1 Mai era ziua lacramioarei, ziua cand toata lumea purta un fir de lacramioara la piept, ca sa aiba apoi noroc un an intreg.
Pana in deceniul al saselea din secolul trecut, a existat acolo obiceiul ca toate vitrinele orasului sa fie impodobite cu flori de lacramioara la piept, ca sa aiba apoi noroc un an intreg. Pana in deceniul al saseea din secolul trecut, a existat acolo obiceiul ca toate vitrinele orasului sa fie impodobite cu flori de lacramioara.
Si pretuiau aceasta planta ca fiind aducatoare de fericire. Ei o culegeau de la Inaltarea Domnului, dis-de -dimineata, inainte sa rasara soarele. Vedeau in ea un sol al luminii si al caldurii. In schimb, era de rau augur sa gasesti lacramioare in aprilie, mai ales inainte de sarbatoarea Sfantului Gheorghe(23 aprilie). Iar daca florile aparute atat de timpuriu mai erau si dungate cu rosu in interior, nu te puteai astepta la nimic bun. Locuitorii din Franconia(sudul Germaniei)credeau ca lacramioarele varstate prevesteau o recolta cu multa munca, insa cu putin folos.
Chiar si in vara tarzie a anului 1914, cand a izbucnit primul razboi mondial, ei si-au amintit ca la inceputul lui aprilie dadusera peste o sumdenie de flori alb-rosii. Dimpotriva, se spunea ca acela caruia i se arata, intr-o noapte de mai, luminata de luna, o femeie nepamantean de frumoasa, invesmantata in alb si impodobita cu flori de lacramioara, va avea parte de un eveniment fericit.
Este o floare pentru sanatate si frumusete. Multa vreme, florile de lacramioara au fost considerate un ingredient cosmetic eficace, in special daca fusesera culese inainte de rasaritul soarelui. Femeile isi freaca fata cu ele, in speranta ca astfel de flori vor preveni inmultirea pistruilor peste vara. Poetul german LUDWIG UHLAND, scria de pilda: "Cu a lacramioarei roua/Fetele isi spala fata,/Buclele-m-partite-n doua." In medicina populara, planta a fost intrebuintata ca remediu impotriva apoplexiei. Florile adunate la revarsatul zorilor, cu picaturile grele de roua inca stralucind pe ele, erau apoi fierte-n vin. Se credea ca parfumul lor ar fi un bun mijloc de combatere a durerilor de cap si ametelilor.
Uscate si transformate in pulbere, florile de lacramioara gadila puternic narile, provocand stranuturi. De aceea, ele erau amestecate uneori in tutunul de prizat, de exemplu in "Schneeberger", o marca faimoasa de tutun.
Ca fiecare floare din gradina Domnului ce-si are rostul ei pe pamant tot asa si omul cu bucuriile si suferintele lui traieste fara ca cineva din preajma sa-l poata ajuta cu ceva . Suferinta ta este doar a ta omule! Ridica capul sus cand un necaz te copleseste..viata e una pe pamant si nu stii cand se sfarseste....??

Niciun comentariu: