miercuri, 13 iulie 2011

Secretele sarutului oferit din suflet


Este un gest necugetat, sau unul care ne apropie si in care punem toata iubirea si increderea in cel de langa noi? Dar de ce este oare atat de special?
Antropologii americani au o teorie in care ei cred cu adevarat. Noi romanii suntem putin mai sceptici in toate. Se spune ca in epoca preistorica, mamele isi hraneau copiii cu ajutorul gurii, de aceea micutii percepeau presarea buzelor ca pe o manifestare a dragostei. Tot din punctul de vedere al specialistilor, sarutul este un gest care se invata de la cei ce te-au nascut si te-au iubit intodeauna, iar in timp inveti cum sa-l perfectionezi sau sa-l arunci la cos. Care sunt secretele primului sarut oferit din suflet?
1. Te mentine frumoasa si sanatoasa. Un sarut are darul de a pune in miscare aproape 34 de muschi ai fetei, ceea ce-ti face pielea mult mai frumoasa si intarzie formarea ridurilor(mi-am dorit sa fiu sarutata macar de 10 ori pe zi, dar??)Iti imbunatateste circulatia sangvina prin dilatarea vaselor si te ajuta sa previi aparitia cariilor...acolo unde mai este dantura intreaga. Mai mult, iti mentine creerul in forma, ca si atunci cand esti indragostit, pentru ca oxigeneaza toate celulele si activeaza jumatate din neuroni.
2. Te face sa slabesti-nu mai ai nevoie de mancare asa de des. Cine ar fi zis ca un sarut de un minut arde circa 30 de calorii? Chiar si un sarut scurt te scapa de doua-trei calorii. Oamenii de stiinta pun acest lucru pe seama faptului ca prin sarut sunt pusi la lucru toti muschii fetei.
3. Iti intareste imunitatea. Prin sarut, sunt schimbate intre parteneri nu mai putin de 250 de tipuri de bactrii prin intermediul salivei, dar si proteine, saruri minerale. Toate acestea provoaca organismul sa produca anticorpi, protejandu-te astfel de multiple afectiuni.
4. Te ajuta sa traiesti mai mult. Studii recente au aratat ca barbatii care-si saruta sotiile inainte sa plece la serviciu traiesc cu cinci ani mai mult decat cei care n-o fac..din anumite motive.
5. Te doare capul? Un simplu sarut iti ia durera. Un sarut poate fi de zece ori mai eficient decat antinevragilcul. De ce? Oxitocina si endorfinele, eliberate la nivelul creerului, actioneaza ca niste analgezice naturale, alinand astfel orice fel de durere.
SA VA FIE LA TOTI INDRAGOSTITII DE BINE SI NU VA PREFACETI CAND IUBITI CU ADEVARAT!!!

Niciun comentariu: