vineri, 22 iulie 2011

Sageata lui Cupidon


Care sunt conditiile in care noi ne indragostim si de ce?
Toate impulsurile care ne aduc aici nu vin dinafara, ci doar din emotia primei intalniri. Inima care bate mai tare, respiratia agitata, starea erotica a intregului corp se transmite la fel ca si boala, celui din fata ta, spun psihologii..dar nu numai. Aceste emotii le-am trait pe propria-mi piele si nimic nu poate fi ceva inconfundabil cu altceva. Aceasta stare de euforie stim cu totii ca nu poate sa tina o vesnicie, daca o picatura va ramane in corpul tau, te face in fiecae zi un om fericit.
Ce teme ne apropie oare cel mai mult?
E de-a dreptul ciudat,cum poate sa dureze un timp mult mai indelungat, o iubire de la distanta. Nu cred ca aici se incadreaza doar potrivirile fizice, ci si angajamentele sociale comune. Cand ne simtim atrasi de cineva..nu mai conteaza distanta ci felul cum stim sa administram sentimentele iscate ca din senin, incercand din toate puterile sa tinem stacheta cat mai sus.
Ce ne-a atras in mod special?
"Fructul oprit"...dupa ce fructul este sacrificat, totul se distruge daca nimic nu a fost din inima. Vedem ce se intampla cu relatiile tinerilor de astazi? Nimic nu-i opreste, nici vantul nici ploaia, nici parintii insingurati. Cu cat opunerea lor este mai apriga, cu atat mai aprinsa este valvataia lor. Acest efect de tip "Romeo si Julieta" a fost descris si in urma cu sute de ani, de Shakeaspeare.

Niciun comentariu: